Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Velikonoční songy. Poslechněte si ty nejbláznivější

Písničky věnované nějakému svátku nejsou žádnou novinkou. Prim určitě hrají Vánoce. Jsou ale i písničky velikonoční? Jistě vymyslíme nějakého toho zajíčka, co utíkal kolem vody, nebo si vybavíme malého koledníčka... Ale co dál, je ještě něco dalšího?

Tahle úvaha nás přepadla i v redakci. A tak jsme pátrali po velikonočních písničkách. A jak jsme začali, nemohli jsme skončit. Našli jsme různé neskutečné písničky i cosi, co se písničkám ani z daleka nepodobalo. Řekli jsme si, že o tohle se s vámi nemůžeme nepodělit.

Vejce je asi jeden z hlavních symvolů Velikonoc. Symbol nového života, nového počátku. Jinak je ale vajíčko docela obyčejná věc, ne? Tak si představte, že i o vejci může vzniknout písnička. Netýká se sice Velikonoc, dostatečně si totiž vystačí se speciálním, skvělým a úžasným vejcem.  Autorem je umělec, který si přezdívá CG5. Tohle se dá naštěstí aspoň poslouchat. To je ale teprve začátek.

O vytvoření písničky na míru Velikonocím se pokusil i český zpěvák Pavel Novák, kterého znáte patrně například díky hitu Pihovatá dívka nebo písni Asi. Jeho song Velikonoce sice asi nikdy neprorazil, minimálně videoklip vás ale pobaví.

Z posledních dvou videí bylo fakt těžké vybrat, který z nich je horší, nebo spíš neuvěřitelnější. Písničku Boom Chicka Boom Easter Song v podání staršího farmáře si pusťte jen v případě, že jste smíření s tím, že už ji možná po zbytek dne nedostanete z hlavy. Ani když s ní budete mlátit o zeď.

U vejce jsme už byli, tak na závěr přidáváme slepici, konkrétně Chicken Song. Nebudem se dohadovat, jestli bylo dřív vejce nebo slepice. Ať tak či onak, tohle je prostě asi to nejbláznivější, co jsme našli. Velký obdiv má každý, kdo zvládne poslouchat celou nahrávku. Má totiž hodinu. Tak krásné Velikonoce! Dámám málo bolesti a co popřát pánům? Snad aby ve zdraví trefili odpoledne domů.

Autoři | Foto Repro Youtube, pixabay.com

Štítky Velikonoce, písničky, svátek, easter, vejce, Vánoce, Pavel Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Velikonoční songy. Poslechněte si ty nejbláznivější | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.