Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Svatý Martin má na průvod připraveno 30 tisíc zlaťáků. Magistrát odhalil i doprovodný program

Letošní svatomartinské oslavy si Jihlavané tradičně užijí v neděli 11. listopadu na Masarykově náměstí. Průvod vychází v 17 hodin od Brány Matky Boží a svatý Martin si s početnou družinou připravil pro návštěvníky 30 tisíc zlaťáků a 1 800 ořechových a makových rohlíčků na rozdávání.

„Samozřejmostí bude svatomartinský jarmark, který Masarykovo náměstí provoní svařeným vínem, punčem a dalšími dobrotami už od 14 hodin.  Nebude chybět ani ohňostroj, který zabarví nebe nad náměstím kolem 18. hodiny a poté si můžete poslechnout koncert Františka Nedvěda a skupiny Tie Break,“ přiblížila Alena Zápotočná, referentka odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu.

Kulturní program bude pro návštěvníky připraven již před průvodem, kdy k poslechu zahraje například harmonikář Jiří Hilčer nebo skupina Umí hovno, vystoupí také taneční skupina Hotch-Potch.

Oslavy svatého Martina se poté přesunou do Divadelního klubu Horáckého divadla, kde se uskuteční jazzový večer, vystoupí zde uskupení Krystyna Durys Quartet z Gdaňska. „Krystyna je polská swingová a jazzová zpěvačka, inspirována především dílem královny jazzu Elly Fitzgerald,“ doplnila Alena Zápotočná.

Foto Tomáš Kaser | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, sv. Martin, průvod, magistrát, František Nedvěd, slavnost, Ella Fitzgeraldová, Jiřina, Gdaňsk

Svatý Martin má na průvod připraveno 30 tisíc zlaťáků. Magistrát odhalil i doprovodný program | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.