Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO/VIDEO: Všechny juniorské tituly už má, teď bojuje Karolína Kudláčková mezi dospělými

Je jí teprve sedmnáct let, ale už má doma sbírku medailí, za kterou by se nemusel stydět kdejaký veterán. Teď česká hvězda sportovního aerobiku Karolína Kudláčková bojuje v jedné z největších výzev dosavadního života. Na prvním seniorském mistrovství světa.

Výčet jejích sportovních úspěchů opravdu budí respekt – čtyřnásobná mistryně světa, šestinásobná šampionka České republiky a majitelka tří zlatých kovů z evropského mistrovství. Jenže teď musí předvést své kvality na seniorské úrovni. Aktuálně probíhající mistrovství světa v nizozemském Leidenu ukáže, jestli je mladá Češka připravena bojovat se světovou špičkou.

Na mistrovství jsem se šíleně těšila. Určitě bych si chtěla zajet sestavu zítra ve finálové atmosféře. Ale cíle nemám v podstatě žádné, chci hlavně odcházet s pocitem, že jsem sama se sebou spokojená a nabitá energií,“ hlásí přímo z dějiště šampionátu Karolína Kudláčková, která se zatím probojovala do semifinále.

Karolína si je ale složitého přechodu do vyšší kategorie vědoma. „Cítím, že to letos pro mě byl hlavně zkušební rok, abych okoukala, jaké to je mezi dospělými. Abych poznala, jak moc se změní atmosféra,“ dodává.

Zároveň ale mladá závodnice nepřijela na seniorský šampionát jen okoukat atmosféru. Pracuje na sobě sedmkrát týdně, v létě byla v jednom z nejlepších tréninkových center na světě, v němž absolvují fyzické testy například snowboardistka Eva Samková nebo lyžařka Lindsey Vonnová. Čím víc se blíží vrchol sezony, tím víc na sobě Karolína Kudláčková maká.

Před závody navyšujeme dvoufázové tréninky. Závěrečný týden před mistrovství světa jsme pracovali zejména na posledních třiceti vteřinách mé sestavy, aby byla perfektně hotová až do poslední chvíle. Snažím se hlavně fyzicky zlepšit,“ popisuje náročnou poslední fázi přípravy sedmnáctiletá závodnice. O náročnosti sportu, ve kterém je potřeba skloubit atletické schopnosti, silovou výbavu i běh, se můžete přesvědčit v novém videu.

Česká republika patří ve sportovním aerobiku mezi světové velmoci, největší konkurenti jsou podle Karolíniných slov Belgie a Austrálie. Velká rivalita ale na mezinárodní úrovni mezi závodnicemi nepanuje. „Vycházíme spolu úžasně. Po závodech si jdeme popovídat, vzájemně se podporujeme a známe, když je někdo lepší a medaili si zaslouží,“ doplňuje Karolína Kudláčková.

Tisková zpráva

Štítky Red Bull, Karolína Kudláčková, aerobik, mistrovství světa, Česko, Leiden, Lindsey Vonnová, Eva Adamczyková, Austrálie, Belgie

FOTO/VIDEO: Všechny juniorské tituly už má, teď bojuje Karolína Kudláčková mezi dospělými | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.