Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Zastupitel Tomanec v sobotu poničil petiční stánek SPD. Máte pro jeho reakci pochopení?

Jihlavský zastupitel Miroslav Tomanec zase rozvířil poklidné vody krajského města. Během sobotní kulturně-společenské akce Proletí 100letí zaútočil a poškodil petiční stánek politické strany SPD. Tento incident vyvolal silné reakce z obou táborů. Na čí straně stojíte vy? Vyjádřete se v anketě.

Kromě obsahově opravdu povedené a důstojné oslavy ke stému výročí vzniku Československa rezonuje krajským městem i incident, který má svědomí jihlavský zastupitel Miroslav Tomanec. Člen politického uskupení Fórum Jihlava na této akci nedobře nesl petiční stánek politického hnutí SPD. Ten měl uplatňovat petiční právo a jeho zaměření bylo jasné - proti migraci, proti přijetí eura a proti množírnám zvířat.

Na akci Proletí 100letí se Miroslav Tomanec moc těšil. „V sobotu jsem měl už od rána slavnostní náladu a těšil jsem se jak malé dítě.“ Jeho nálada se ale zakrátko pokazila. „U Prioru ke mně přistoupí nějaký pán v bílém tričku SPD a řekne, ať podpořím jejich petici proti euru, islámu, množírnám a nelegální migraci... Takovou nádhernou akci, oslavu něčeho, co mně je drahé, oni takto zneužijí. Smáli se mně do očí. Tak jsem to prostě, ten stánek s tím Japoncem, rozflákal,“ popisuje na Facebooku zastupitel.

S odstupem času Tomanec konstatuje: „Důsledky tohoto svého konání ponesu sám, škodu samozřejmě uhradím. Ale to, co tam tito lidé dělali, mne hluboce zasáhlo, urazilo a ponížilo. Bezostyšně tvrdili, že se nejedná o žádnou politickou akci, že pouze apoliticky využívají svého petičního práva. V tričkách s logem své strany, pod portrétem svého vůdce...,“ poukazuje na důvody, kterého vedly k agresivní reakci.

Členové SPD viděli incident jinak. „Poklidnou atmosféru narušil pan Tomanec. Přiřítil jako smyslů zbavený, nezvládl svoje emoce a rozkopal náš petiční stánek,“ popisuje sobotní dění facebookový profil SPD Jihlava. „Ať si někteří říkají, co chtějí, petiční právo je ústavní a je nadřazené. Jestli se s petičním zákonem neseznámil zastupitel města pan Tomanec, jeho škoda. Přestupek proti majetku byl nahlášený Policii ČR.“

 

 

Jak hodnotíte incident zastupitele Miroslava Tomance?

Celkem hlasovalo473 čtenářů

Foto Facebook / SPD Jihlava

Štítky právo, Jihlava, vznik Československa, Policie České republiky, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Zastupitel Tomanec v sobotu poničil petiční stánek SPD. Máte pro jeho reakci pochopení? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.