Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Onkogynekologie v jihlavské nemocnici chystá modernizaci přístrojů

Už koncem letošního roku by mohly onkogynekologickým pacientkám v jihlavské nemocnici začít sloužit nové přístroje. Nemocnice má statut centra vysoce specializované zdravotní péče v onkogynekologii, které je součástí národní sítě center tohoto zaměření.

Projekt by měla z větší části podpořit evropská dotace. Krajští radní se dnes zavázali projekt předfinancovat, s konečnou platností rozhodnou zastupitelé začátkem února.

Přístroje by měly zlepšit hlavně diagnostiku a léčbu předrakovinných stavů a podpořit miniinvazivní a operační léčbu zhoubných nádorů v gynekologické oblasti. „Obnovy se dočká také technické a přístrojové vybavení zobrazovacích metod pro včasnou diagnostiku a diferenciální diagnostiku záchytu a léčby onkogynekologických onemocnění,“ upřesnil hejtman kraje Jiří Běhounek (ČSSD).

Z celkových nákladů 60 milionů korun by měla evropská dotace uhradit 85 procent, pěti procenty přispěje stát. Zbytek zaplatí nemocnice z vlastních zdrojů.

V Kraji Vysočina se podle hejtmana objeví několik stovek onkogynekologických onemocnění ročně. Smyslem projektu je podle něj soustředit péči o nemocné do jednoho místa. „Zatím nemáme přesná čísla, protože část pacientek je ošetřena také v Praze, Českých Budějovicích a Brně,“ dodal Běhounek.

Foto www.galerie.zjihlavy.cz | Zdroj ČTK

Štítky Lékárenský komplex Jihlava, léčba, projekt, Jiří Běhounek, ČSSD, Kraj Vysočina, Praha, Brno, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Onkogynekologie v jihlavské nemocnici chystá modernizaci přístrojů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.