Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

FOTO: Čínská velvyslankyně navštívila Vysočinu. Zajímala se hlavně o další spolupráci

Kraj Vysočina navštívila velvyslankyně Čínské lidové republiky v Praze J. E. Ma Keqing. Velvyslankyně se při setkání s krajskou radou zajímala zejména o konkrétní výstupy partnerství Kraje Vysočina a čínské provincie Hubei, o vzájemnou spolupráci v podnikatelské sféře i možnosti výměnných stáží vysokoškolských studentů. Na společném setkání zaznělo z čínské strany pozvání pro několik studentů na měsíční bezplatnou studijní stáž do Číny zaměřenou na oblast zemědělství, ekonomiky a financí, ta by se mohla uskutečnit už v červnu letošního roku.

Memorandum o spolupráci mezi Krajem Vysočina a čínskou provincií Hubei bylo podepsáno 31. října 2014.

„Spolupráce Vysočiny a provincie Hubei se slibně rozvíjí také v oblasti zdravotnictví. Před dvěma lety absolvovali dva lékaři z Nemocnice tradiční čínské medicíny ve Wuhanu tříměsíční stáž v jihlavské nemocnici, kde se zajímali zejména o fungování emergency. Letos na podzim naopak vyšle Nemocnice Jihlava svého lékaře načerpat znalosti o tradiční čínské medicíně do partnerské nemocnice ve Wuhanu,“ přiblížil spolupráci obou regionů hejtman Jiří Běhounek a doplnil, že aktivnější by si představoval spolupráci mezi podnikatelskými subjekty na obou stranách.

Stává se, že ze strany našich podnikatelů je zájem o spolupráci s čínským partnerem, ale z Číny není adekvátní odezva,“ doplnil zkušenosti některých firem hejtman Běhounek.

Čínská velvyslankyně s doprovodem se v rámci pracovního programu setkala také se zástupci nejvýznamnějších regionálních firem s vazbou na čínský trh – Zall Jihlava Airplanes, s. r. o., ŽĎAS, a. s. a TTS energo, s. r. o. V jihlavské firmě specializující se na konstrukci, výrobu, prodej a údržbu celokovových a kompozitových letadel v kategorii ultralight  a LSA pod značkou Skylander zakončila čínská delegace svůj program prohlídkou provozu a setkáním s vedením společnosti.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky velvyslankyně, Čína, návštěva, spolupráce, memorandum, J. E. Ma Keqing, Kraj Vysočina, Chu-pej, Praha, Lékárenský komplex Jihlava, Jiří Běhounek, Wu-chan, ŽĎAS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Čínská velvyslankyně navštívila Vysočinu. Zajímala se hlavně o další spolupráci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.