Ve středu 4. dubna 2018 bude na Vysoké škole polytechnické pro veřejnost připravena ochutnávka hmyzích specialit v rámci Světového dne zdraví. Kromě přípravy i ochutnávky se návštěvníci dozvědí zajímavé informace o hmyzí kuchyni od Milana Václavíka, kuchaře, který se hmyzí kuchyni aktivně věnuje.
„Otevřeno bude od 11 do 17 hodin,“ informuje Štěpánka Melčáková z oddělení propagace vysoké školy.
Návštěvníci budou moci zhlédnout přípravu hmyzích specialit od začátku až do konce. Bude možné degustovat cvrčka na másle, velkého moučného červa na chilli a česneku, grilované saranče a pro odvážné i smaženého švába argentinského. Zájemci se dozví o historii pojídání hmyzu a kde všude se konkrétní hmyz konzumuje.
Kromě hmyzí kuchyně bude možné nechat si na VŠPJ změřit krevní tlak a dozvědět se důležité informace o samovyšetření prsů.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.