Aktuálně

V Třešti vyhořel byt. Kriminalisté následně zjistili, že šlo o varnu pervitinu více...

Policisté prověřují tragickou nehodu u Polné. Prosí veřejnost o spolupráci více...

FOTO: Po původní silnici v Heleníně není ani památky. Vzniká tam kruhový objezd více...

Na nákladním autě praskla pneumatika, neovladatelný kolos zastavila svodidla více...

Blíží se Světový den zdraví. VŠPJ nabídne celodenní program včetně ochutnávky hmyzu

Autoři | Foto Vysoká škola polytechnická | Zdroj Vysoká škola polytechnická

Ve středu 4. dubna 2018 bude na Vysoké škole polytechnické pro veřejnost připravena ochutnávka hmyzích specialit v rámci Světového dne zdraví. Kromě přípravy i ochutnávky se návštěvníci dozvědí zajímavé informace o hmyzí kuchyni od Milana Václavíka, kuchaře, který se hmyzí kuchyni aktivně věnuje.

„Otevřeno bude od 11 do 17 hodin,“ informuje Štěpánka Melčáková z oddělení propagace vysoké školy.

Návštěvníci budou moci zhlédnout přípravu hmyzích specialit od začátku až do konce. Bude možné degustovat cvrčka na másle, velkého moučného červa na chilli a česneku, grilované saranče a pro odvážné i smaženého švába argentinského. Zájemci se dozví o historii pojídání hmyzu a kde všude se konkrétní hmyz konzumuje.

Kromě hmyzí kuchyně bude možné nechat si na VŠPJ změřit krevní tlak a dozvědět se důležité informace o samovyšetření prsů.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky hmyz, kuchyně, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Světový den zdraví, Milán Václavík

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.