Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

FOTO: Na jihlavském náměstí proběhl protest proti zvolení Ondráčka do čela komise pro GIBS

Pondělní večer patřil na celkem jedenácti místech České republiky protestu proti zvolení Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Nechyběla mezi nimi ani Jihlava, kde se sešlo několik stovek lidí.

Občané, kteří nesouhlasí s obsazením tohoto sněmovního postu poslancem za KSČM Zdeňkem Ondráčkem, se začali scházet kolem šesté hodiny. Brzy přibyli další, někteří vybaveni většími či menšími transparenty. Jeden z účastníků se stylizoval do role "esenbáka", ozývaly se i pokřiky směřující k některým subjektům z tuzemské politické scény. Pod českou vlajkou se později zpívala hymna.

Protestní notu celé akce umocňovalo podepisování petičních archů, na které se chvílemi stály fronty. Kromě nesouhlasu s obsazením Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu GIBS byla možnost svým podpisem podpořit i činnost nezávislých médií. Celé shromáždění se vyznačovalo klidným průběhem.  

Foto Dalibor Mašek

Štítky Zdeněk Ondráček, GIBS, Česko, Jihlava, KSČM, protest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na jihlavském náměstí proběhl protest proti zvolení Ondráčka do čela komise pro GIBS | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.