Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihlavské náměstí brzy oživí vánoční výzdoba. Strom s novými ozdobami se rozsvítí 3. prosince

Služby města Jihlavy (SMJ) začaly dnešním dnem instalovat vánoční výzdobu do ulic města Jihlavy. Vánoční převěsy mají bílou barvu, takže se vhodně doplňují s již stávající modrou výzdobou, která byla v minulosti zakoupena. Zkoušku funkčnosti vánočního osvětlení budou průběžně při montáži jednotlivých úseků provádět pracovníci SMJ.

Na vánoční strom se zavěsí ledové rampouchy a 30 kusů převážně bíložlutých světelných řetězů v celkové délce 600 metrů. SMJ nově zakoupily dalších 10 kusů LED řetězů v délce 50 metrů, které budou vyměněny za stávající řetězy s již malou světelnou účinností. Řetězy, které jsou již rozvěšené na lípách kolem morového sloupu, budou svítit po celé vánoční období.

„Na lípách zůstávají celoročně zavěšeny z důvodu šetrnosti k přírodě. V největší míře může docházet k potencionálnímu poškození lip právě při montáži, kdy se řetězy zavěšují. Přesto bude provedena výměna některých částí řetězů z důvodu malého světelného výkonu,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí SMJ.

V letošním roce bude navíc vánoční strom ozdoben vánočními kouličkami různých velikostí, které jsou laděné do červenostříbrné barvy. Toto denní přizdobení zajistila společnost Bosch na své náklady. Letos se také ozdobí dřevěné prodejní stánky, a to zeleným chvojím.

Rozvěšování vánočních ozdob v ulicích města Jihlavy potrvá do 30. listopadu. Velký vánoční strom se slavnostně rozsvítí společně s vánoční výzdobou, a to první adventní neděli 3. prosince v 16:45 na Masarykově náměstí. Vánoční výzdoba definitivně zhasne na Tři krále a 8. ledna 2018 se začne s jejím postupným odstraňováním.

Tisková zpráva | Foto vanocni-hody.blog.cz

Štítky Vánoce, ozdoby, ulice, rozsvícení, stromeček, vánoční ozdoby, Jihlava, vánoční stromek, lípa, Martin Málek, advent, Robert Bosch GmbH

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské náměstí brzy oživí vánoční výzdoba. Strom s novými ozdobami se rozsvítí 3. prosince | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.