Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Firma PSJ se pustila do bourání Štefánikových kasáren v Jihlavě. Nahradí je domy s byty

Firma PSJ zahájila v tomto týdnu v Jihlavě demolici bývalých Štefánikových kasáren s nejstarší částí z 19. století. Uvolní místo novým bytovým domům. Stavbaři zbourají hlavní budovu kasáren i s novější dostavbou a bývalou ošetřovnou v ulici 17. listopadu. K zemi půjde také část navazujícího plotu, sdělil mluvčí firmy Miroslav Fuks. Pro kamennou plastiku, která je na střeše kasáren nad hlavním vstupem, připravuje nové umístění krajské vojenské velitelství.

Investorem nového obytného areálu Rezidence Vrchlického, jehož první dva domy se 30 byty začnou vznikat na místě kasáren od příštího jara, bude PSJ Investors CZ. Uvedla, že staré budovy jsou ve špatném stavu. „I proto jsme se rozhodli start demolice dále neodkládat a zároveň pro tento účel využít vhodného klimatického období,“ uvedl projektový manažer PSJ Investors CZ Jiří Mutl v tiskové zprávě.

Kvůli bourání budou uzavřené některé sousední chodníky a o několik desítek metrů se posune trolejbusová zastávka. Dopravu ani parkování by v místě podle firmy demoliční práce dlouhodobě omezovat neměly.

Jihlavská radnice proti bourání neprotestuje. Podle vyjádření primátora Rudolfa Chloupka (ČSSD) z minulého měsíce investor řeší problém zchátralých vojenských budov, pro které nikdo nenašel nové využití.

Firma PSJ areál odkoupila ve veřejné soutěži v několika etapách mezi lety 2007 a 2010. Objekty nejsou památkově chráněny. Kromě kamenné plastiky nad vstupem plánuje investor zachovat pro případné další využití i obložení ze žulových desek na spodní části uličních fasád bývalých kasáren.

Značka PSJ vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se postupně zařadila k největším stavebním skupinám ve střední Evropě. Celkové výnosy konsolidované skupiny PSJ Holding za rok 2016 činily 6,6 miliardy korun.

Autoři | Foto PSJ

Štítky kasárna, Rezidence Vrchlického, domy, demolice, PSJ, a.s., Jihlava, JV Investors, a.s., Rudolf Chloupek, ČSSD, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma PSJ se pustila do bourání Štefánikových kasáren v Jihlavě. Nahradí je domy s byty | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.