Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vítězem letošního Cestářského rodea je Stanislav Váňa z Humpolce. Porazil dvacet soupeřů

Jednadvacet soutěžících ze čtyř krajů se v pátek 8. září postavilo na start oblíbené profesní soutěže Krajské správy a údržby silnic Vysočiny s názvem Cestářské rodeo. Po čtyřech letech nadvlády vysočinského fenoména Františka Strohmera se s tratí i doprovodnými disciplínami nejlépe poměřil Stanislav Váňa z cestmistrovství v Humpolci.

Druhé místo obsadil Pavel Ouhel z Pelhřimova a i třetí místo zůstává „doma“, tedy v Chotěboři, kam si ho odvezl Petr Jirsa.

Dvě desítky soutěžících z Vysočiny, Jihočeského, Libereckého a Pardubického kraje musely projet náročnou tratí ověřující jejich zručnost, osvědčit znalosti v první pomoci a také se předvést s lopatou. To, co se veřejnosti může na první pohled zdát jednoduché, je ve skutečnosti obrovské umění práce s volantem těžkého nákladního vozu.

Podle soutěžních komisařů se dobrý řidič pozná především podle průjezdu kruhové křižovatky v protisměru, při parkování v improvizované garáži nebo v přesnosti jízdy náročnou tratí. V těchto úkolech jsou trestné body každoročně udělovány nejčastěji.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky cestářské rodeo, soutěž, zručnost, silničáři, vítěz, Humpolec, Kraj Vysočina, Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Pardubický kraj, Pelhřimov, Chotěboř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězem letošního Cestářského rodea je Stanislav Váňa z Humpolce. Porazil dvacet soupeřů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.