Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kolem noční Jihlavy: Letos už po osmadvacáté. Jedna z tras je vhodná i pro rodiče s kočárky

Již po osmadvacáté se bude v Jihlavě v pátek 15. září konat turistický pochod Kolem noční Jihlavy po historických pamětihodnostech. Akce je určena dospělým i dětem. Účastníci pochodu si budou moci vybrat mezi čtyřkilometrovou trasou, která bude vhodná pro kočárky, a mezi dvěma delšími - osmikilometrovou a patnáctikilometrovou.

Start každé trasy je mezi 17. a 19. hodinou v jihlavském domě dětí a mládeže (DDM). Nejdelší patnáctikilometrový okruh bude zahájen v DDM, dále pak povede před hradby na Masarykovo náměstí směrem na Keťásek, ke kostelu sv. Jana Křtitele, dále pak do Helenína, přes Kosov a končí opět v DDM. Lidé na této trase uvidí třeba Památník královské přísahy nebo hraniční kámen U Jitřenky.

Osmikilometrová trasa začne opět v DDM, před hradby povede na Masarykovo náměstí, na Keťásek, dále pak přes most U Jánů, do parku Heulos a končí opět v DDM. Na této trase účastníci pochodu mimo jiné uvidí také Památník královské přísahy.

Nejkratší čtyřkilometrová „kočárková“ trasa, která začne také v DDM, bude směřovat přes hradby do Benešovy ulice na Masarykovo náměstí, dále pak do Srázné ulice, přes Heulos, okolo zoologické zahrady a cíl bude mít opět v DDM.

Pochod se bude konat za každého počasí, v cíli na každého čeká diplom, špekáček nebo sušenka a tradiční razítko. Startovné je dvacet korun na osobu. Účastníci s sebou musí mít svítilny a baterky.

Děti do 15 let se mohou zúčastnit pouze v doprovodu osob starších 18 let.

Foto www-kct-cerinek.cz

Štítky pochod, Kolem noční Jihlavy, trasy, památky, turisté, kočárky, Jihlava, Dům dětí a mládeže, Jan Křtitel, Kosovo, Helenín, kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolem noční Jihlavy: Letos už po osmadvacáté. Jedna z tras je vhodná i pro rodiče s kočárky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.