Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavská zoo postaví za devět set tisíc nové voliéry pro dravé ptáky a sovy

Jihlavská zoologická zahrada plánuje na podzim zahájit stavbu nových voliér pro dravé ptáky a sovy. Nynější zařízení je ve špatném stavu, letové ukázky přitom patří mezi nejoblíbenější atrakce v zoo, řekla její ředitelka Eliška Kubíková. Zahrada patří městu. Na voliéry za asi 900 tisíc korun slíbil přispět 500 tisíc korun kraj, schválení dotace dnes krajská rada doporučila zastupitelstvu. Novinářům to řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Na nové voliéry teď zahrada vybírá dodavatelskou firmu. Samotné práce podle Kubíkové nezačnou dříve, než pro letošek ukončí svoji činnost sokolníci.  „Letové ukázky u nás probíhají do konce září,“ uvedla.

Návrh krajské dotace pro zoo podle hejtmana vyplývá ze smlouvy mezi krajem a městem Jihlava o vzájemné podpoře dvou významných jihlavských institucí.  Jedná se o zoo, která patří městu, a Horácké divadlo spravované krajem.  Město by totiž letos zase mělo poskytnout půl milionu korun na vybavení divadelní zkušebny.

Běhounek připustil, že by bylo jednodušší, kdyby obě samosprávy posílaly peníze jen svým zařízením. Zvolený postup ale podle něj umožňuje zlepšit vzájemnou komunikaci. „Tak, aby se ukázalo, že nás tyto dvě instituce spojují a propojují,“ uvedl.

Zoologická zahrada získala v minulých letech nové pavilony a výběhy, když do ní město s podporou evropských fondů investovalo okolo 130 milionů korun. K dalšímu rozvoji zoo by výhledově měl posloužit areál sousední textilní továrny Modeta Style, na který město uzavřelo kupní smlouvu minulý rok.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voliéra, stavba, Zoo Jihlava, ptáci, dravci, sovy, Jiří Běhounek, ČSSD, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská zoo postaví za devět set tisíc nové voliéry pro dravé ptáky a sovy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.