Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jihlavském City Parku přibyly koše na odpad. Nově se třídí v celém nákupním centru

V Cityparku Jihlava jsou od půli srpna do pasáží instalovány koše na tříděný odpad. Nově se tak třídí odpad v celém nákupním centru. Třídí se papír a plast, třetí koš je pak na směsný komunální odpad.

Při průchodu jihlavským nákupním centrem jste si možná všimli nových bílých košů se zeleným hastagem #recyklujeme. Citypark se totiž připojil k ekologickému trendu a instaloval do pasáží celkem sedm košů na tříděný odpad. Do budoucna přibude ještě dalších šest. Koše byly vyrobeny na míru, aby působily elegantním a čistým dojmem. Investice do jejich nákupu dosáhla bezmála 300 tisíc korun. „Žijeme v krásném, čistém prostředí Vysočiny a chceme, aby to tak zůstalo. Proto jsme se rozhodli zavést třídění odpadu také u nás v City Parku. Třídíme papír, plast a směsný odpad,“ vysvětluje ředitel City Parku Aleš Navrátil.

Je důležité doplnit, že odpad se v City Parku třídí už dávno. Posledním místem, které se letos v srpnu přidalo, byla právě nákupní pasáž. „Například všechny naše obchodní jednotky třídí odpad a také zbylé jídlo z jídelní zóny se třídí. Separuje se také sklo, kartony, nebo zářivky – je toho celá řada,“ doplňuje informace technický manažer Jakub Novák. Pro všechny ekologické nadšence je pak v City Parku sběrné místo pro třídění zářivek – konkrétně v prodejnách dm drogerie a Euronics.

Ač se na první pohled zdá, že třídění je hračka, je dobré se před vyhozením odpadku alespoň na moment zastavit. Pro třídění totiž platí jistá pravidla. „V první řadě vytříděný plast musí být čistý, maximálně může být mokrý od vody. Tříděný papír nesmí být mastný, mokrý nebo špinavý,“ vysvětluje vedoucí úklidu v City Parku Vlasta Pechová.

Pro zajímavost je možno doplnit, že za prvního půl roku 2017 se v City Parku mimo pasáž povedlo vytřídit neuvěřitelných 44 tun papíru; 2,6 tun plastu a přibližně 1 tuna skla.

Tisková zpráva | Foto Dominik Svoboda, City Park Jihlava

Štítky City Park, třídění, odpad, novinka, ekologie, obchodní centrum, papír, Jihlava, Euronics, Jakub Novák, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském City Parku přibyly koše na odpad. Nově se třídí v celém nákupním centru | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.