Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Chovatelské úspěchy v jihlavské zoo. Během července se narodilo šest mláďat, z toho pět ptáků

Během července se v jihlavské zoo slavily četné chovatelské úspěchy, zejména u ptáků. Mnohá z narozených mláďat již ve svých hnízdech netrpělivě očekávají potravu. Kromě opeřenců se narodilo i mládě vodušky abok.

Jedno vajíčko snesli arové zelenokřídlí, kteří z něj vyseděli krásné velké mládě. To zanedlouho opustí svoji budku a vydá se na průzkum voliéry svých rodičů, která se nachází vedle výběhu tapírů.

Pořádně živo je i ve voliéře Delty Paraná. Mláděte se konečně dočkali ibisové bílí, a to hned 5. července. Na konci měsíce se k nim přidali i ibisové rudí, kteří vyseděli dvě kuřata.

Jedno kuře, vyklubané v půlce července, se začíná prohánět i ve voliéře seriem rudozobých, zvláštních jihoamerických dravých ptáků.

Ze savců se 19. července narodilo mládě voduškám abok. Chovatelé dali mladému samci jméno Bertík. Malý antilopák zatím převážně odpočívá poblíž svojí mámy, ale již podniká i své první průzkumné cesty po výběhu, který spolu s nimi obývají i žirafí mládenci.

Foto vafo.dobrodruh.net | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky ptáci, hnízdo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chovatelské úspěchy v jihlavské zoo. Během července se narodilo šest mláďat, z toho pět ptáků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.