Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Rodiče chlapců, kteří ubili plameňáka, se s jihlavskou zoo dohodli na splátkovém kalendáři

Jihlavská zoologická zahrada se dohodla na splátkách za plameňáka, jehož v březnu zabily tři malé děti. Jejich rodiny v těchto dnech podepsaly dohodu obsahující splátkový kalendář. Částku převyšující 30 tisíc korun by tak měly uhradit do konce tohoto roku.

Rodiny provinilých dětí by podle dohody měly zoologické zahradě měsíčně posílat v součtu kolem 4500 korun. „První splátka by měla být během června,“ upřesnil Martin Maláč, mluvčí jihlavské zoo.

Tři chlapci mladší deseti let vnikli do zoo a v ubikaci plameňáků ubili kameny a kopanci jednoho samce. Zákonní zástupci dětí se krátce nato přišli do zoologické zahrady omluvit s tím, že škodu nahradí. Později ještě přišli do zoo na brigádu, ale žádné peníze neposlali. Vedení zahrady jim poslalo upozornění a pak prostřednictvím právníka i předžalobní výzvu, ale nic se nedělo.

 O průběžném řešení případu jsme informovali ZDE.

Soudní vymáhání škody nekonec nebylo třeba. Posun nastal, když do záležitosti vstoupili pracovníci charity v roli prostředníka mezi všemi třemi rodinami, zahradou a jejím právníkem.

Podle prvního návrhu nabídly rodiny zoo měsíčně splácet v součtu 3 tisíce korun. Zahrada ale požadovala zvýšení měsíční splátky zhruba o 1 500 korun, tak, aby byla celá suma za zabitého plameňáka uhrazena do konce kalendářního roku. Rodiny měly dohodu podepsat do konce tohoto měsíce, což podle Maláče učinily.

Foto Zoo Jihlava | Zdroj ČTK

Štítky zoo, plameňák, splátky, kalendář, zoologická zahrada, splátka, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče chlapců, kteří ubili plameňáka, se s jihlavskou zoo dohodli na splátkovém kalendáři | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.