Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

UV aktivní dekorace rozzářily jihlavský Vrakbar. Na workshopu se vyřádily hlavně děti

V květnu se konal UV workshop realizovaný Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava. Akce byla zpřístupněna široké veřejnosti a probíhala v tanečním sále zmíněného zařízení, který byl vyzdoben UV aktivními předměty a projekcí.

Workshopem provázeli členové uskupení Light Souls, kteří účastníky seznámili s různými technikami tvorby dekorací vhodnými pro pořádání akcí či pro vlastní potřebu. Prostřednictvím fotoprezentace představili účastníkům akce svoji činnost, která zahrnovala UV aktivní dekorace. Jsou to například výplety z bavlny, malované plachty a předměty z recyklovaného materiálu. Dále ukázali videomapping, světelné instalace a projekci.

Zúčastněným vysvětlili, jak funguje UV světlo a které materiály je vhodné k tvorbě použít. Na závěr předvedli techniku vyplétání konstrukcí bavlnou, kde konstrukci může tvořit jakýkoliv rám z latí, staré rámy obrazů, spletené větve a vlastně cokoliv podle fantazie jednotlivce.

Po celou dobu workshopu si mohli zúčastnění techniku vyplétání vyzkoušet a odnést si domů zajímavou dekoraci. K dispozici byly také UV aktivní barvy na tělo a papír, šablony, svítící náramky a chill-out koutek s bylinnými čaji pro příjemnou atmosféru.

„Svítící barvy na tělo zaujaly hlavně děti, které se vyřádily na sobě i svých rodičích,“ uvedl Jan Kučera, sociální pracovník zařízení. Workshopu se zúčastnilo 16 lidí, z nichž většina byla ze široké veřejnosti. „Akci považují pracovníci za úspěšnou, protože všichni s námi strávili čas až do konce workshopu a zajímali se i o běžný chod zařízení, a proto plánujeme akci zopakovat,“ dodala Aneta Kučerová, koordinátorka Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky vrakbar, UV, dekorace, worskhop, Charita, Jihlava, technika, Jan Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

UV aktivní dekorace rozzářily jihlavský Vrakbar. Na workshopu se vyřádily hlavně děti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.