Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Jihlavskou radnici zdobí téměř pět set trofejí zvěře. K vidění je obří kňour nebo kamzík

Jihlavská radnice také tento rok pro zájemce nachystala přehlídku trofejí zvěře z celého regionu. V gotické síni je k vidění několik stovek kusů. Návštěvníky určitě zaujme obří vycpanina kňoura nebo kamzíků.

Každoročně v květnu připravuje jihlavský magistrát ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem Jihlava Chovatelskou přehlídku trofejí.

Lidé mohou zhlédnout 470 trofejí srnce a trofeje muflonů, daňků, jelenů, a třeba lebky lišek a jezevců. Pokud má zvěř silné souměrné paroží a dosáhne určitých parametrů, v patřičném hodnocené získá pomyslnou medaili. „Tentokrát na přehlídce budou čtyřikrát stříbrem a dvakrát bronzem ohodnoceni srnci, jedna z trofejí muflona a lišky dokonce dosáhla na zlato,“ uvádí Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Na přehlídce bude prezentace Okresního mysliveckého spolku (OMS) Jihlava s upoutávkou především na vrcholnou soutěž loveckých ohařů v ČR Memoriál Richarda Knolla. Letošní ročník se odehraje právě na území OMS Jihlava. Dále budou prezentovat svou činnost Dámy české myslivosti, Klub sokolníků, Myslivecký spolek Kamenice. „Atraktivní pro veřejnost budou vycpaniny – velký kňour, pár kamzíků horských, draví ptáci, hrabaví ptáci a podobně,“ láká Tulis.

Přehlídka trofejí probíhá v gotické síni jihlavské radnice do 22. května, přístupná je od 8 do 16 hodin, 22. května do 15:00. Vstup je zdarma.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky radnice, Jihlava, Richard Knoll, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavskou radnici zdobí téměř pět set trofejí zvěře. K vidění je obří kňour nebo kamzík | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.