Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Opravy venkovní části jihlavského Vodního ráje se protáhnou asi o čtrnáct dní

Opravy venkovní části jihlavského akvaparku Vodní ráj nabraly zpoždění kvůli špatnému počasí počátkem jara. Jejich součástí je rekonstrukce dětského bazénu. Koupaliště tak nedodrží tradici minulých let, kdy zahajovalo letní sezonu poslední květnový víkend. Otevření venkovní části je naplánováno na 10. června, řekl mluvčí podniku Služby města Jihlavy Martin Málek.

„Nemyslíme, že 10. června je nějak pozdě. I tak zřejmě budeme jedni z prvních, kteří budou otevírat koupaliště v rámci Kraje Vysočina,“ uvedl mluvčí. Minulé léto se ve venkovní části Vodního ráje vykoupalo 34 600 lidí. Práce související s přípravou na novou sezonu budou stát kolem pěti milionů korun, začaly už loni na podzim.

Dětský bazén byl původně obložen kachlíky, v nové podobě bude mít nerezovou vanu. „Vždycky po zimě to opadalo a muselo se opravovat. Jednak i z bezpečnostních důvodů, bude to větší komfort pro ty děti,“ přiblížil Málek důvody rekonstrukce. Počátkem jara práce zdržovalo špatné počasí se sněhem a deštěm. Svařování se podle mluvčího při nízkých teplotách ani nedá dělat.  Ve venkovní části Vodního ráje dělají pracovníci další úpravy a natírají tobogány.

Přípravy na novou sezonu už začaly i v některých dalších letních areálech.  Na havlíčkobrodském koupališti pracují dělníci asi deset dní. U bazénů spravují hlavně opadané kachlíky, do pořádku budou dávat také akumulační jímky. „Ty opravy jsou docela rozsáhlé, kachlíčky jsou opadané hlavně z přelivových hran,“ uvedl Petr Honsa, vedoucí provozního úseku technických služeb. První letošní návštěvníky by koupaliště mohlo přivítat rovněž druhý červnový víkend, pokud bude pěkné počasí.

Náklady na zprovoznění areálu se budou pohybovat v řádu statisíců korun.  Kvůli špatnému stavu obložení bazénů chce havlíčkobrodská radnice zahájit na podzim jejich rekonstrukci.

Autoři | Foto www.vodniraj.cz

Štítky bazén, Martin Málek, rekonstrukce, Jihlava, koupaliště, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy venkovní části jihlavského Vodního ráje se protáhnou asi o čtrnáct dní | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.