Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Na jihlavských Březinkách se budou stříhat vlasy pro dobrou věc. Zazpívá Olga Lounová

Máte dlouhé vlasy? Plánujete jejich zkrácení? Zároveň k tomu rádi pomáháte? Pak by vás následující akce mohla zajímat. V sobotu 13. května od 13 hodin proběhne v jihlavském obchodním centru Březinky akce s názvem Vlasy pomáhají. Cílem tohoto odpoledne bude pomoc ženám, které kvůli léčbě přišly o vlasy.

Z darovaných vlasů se totiž vyrobí paruky, které pomohou překonat tíživé období. Na místě bude nachystáno mobilní kadeřnictví, kde se zájemci budou moci nechat ostříhat. Minimální délka darovaných vlasů je 20 centimetrů - z těch se vyrobí speciální čelenky. Na paruku je potřeba minimálně 30 centimetrů.

Akce bude obohacena o kulturní program, návštěvníkům zazpívá zpěvačka a zároveň patronka projektu Vlasy pomáhají Olga Lounová, organizátoři nezapomněli ani na děti. Ty si budou moci vyrobit vlasatou loutku v dílničkách, maminky pak dekoraci ze zažehlovacích korálků.

Dobročinné odpoledne s názvem Vlasy pomáhají se bude konat tuto sobotu 13. května od 13 do 16 hodin v jihlavském obchodním centru Březinky, vstupné je zdarma. Akci pořádá Nadační fond Grácie.

Nadační fond Grácie:

S myšlenkou k jeho založení přišla zpěvačka Olga Lounová s tím, že spousta lidí by chtěla pomáhat, ale často si myslí, že je to jen o penězích. Ale přitom mají třeba v šuplíku ustřižený cop, který by zrovna pomohl nějaké ženě překonat těžké období, kdy přišla o vlasy. Spojila se se svojí kamarádkou Ivanou Hanyšovou, která má zkušenosti z podobného projektu v Izraeli a v Praze má vlásenkářskou dílnu a salon. Spojení s Grácií je velmi osobní i v tom, že Ivana Hanyšová si kdysi na podporu kamarádky procházející tímto těžkým obdobím kompletně oholila hlavu, aby ukázala, že člověk zůstává tím kým je, bez ohledu na to, zda ho zdobí vlasy, či nikoli. Pozitivní energie a chuť pomáhat přitáhla dvě další “charitky” Evu Růžičkovou a Veroniku Solisovou, i díky nim tento projekt mohl vzniknout.  

Foto Facebook události Vlasy pomáhají

Štítky Březinka, Olga Lounová, projekt, Eva Růžičková, obchodní centrum, Izrael, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihlavských Březinkách se budou stříhat vlasy pro dobrou věc. Zazpívá Olga Lounová | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.