Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Do úklidu Vysočiny se zapojili také lidé z jihlavského Vrakbaru. Vyčistili dvě lokality

Ani velmi chladné počasí ve středu 19. dubna nezabránilo Nízkoprahovému zařízení pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava, aby se poprvé zapojilo do akce Čistá Vysočina.

Pracovníci společně s uživateli služby uklidili dvě lokality, které jsou cílovou skupinou hojně využívány. Konkrétně šlo o sídliště U Pivovaru a Smetanovy sady.

„Účast nebyla nijak ohromující, ale to jsme ani nečekali. Uživatele je těžké motivovat k účasti, není to nijak lákavé sbírat odpadky. Nemůžeme a ani to uživatelům nechceme přikazovat,“ uvedla Šárka Štočková, vedoucí služby, která je poskytována mimo jiné na principu dobrovolnosti a diskrétnosti.

„Za úspěch považujeme množství odpadu, které se nám společnými silami podařilo posbírat a dotazy od zúčastněných, zda bychom mohli příští rok vyrazit znovu,“ dodala Šárka Štočková.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava

Pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Kraj Vysočina, Jihlava, úklid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do úklidu Vysočiny se zapojili také lidé z jihlavského Vrakbaru. Vyčistili dvě lokality | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.