Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Brodě začne na podzim rekonstrukce bazénů letního koupaliště. Hotovo bude do příštího léta

Havlíčkobrodská radnice plánuje na podzim zahájit rekonstrukci bazénů městského letního koupaliště. Opadává z nich čím dál víc kachlíků, opravy stojí statisíce korun. Nově proto bude vnitřní část bazénů z nerezového plechu. Práce by měly být ukončeny do počátku příštího léta, aby provoz koupaliště nebyl přerušen, řekl místostarosta Čeněk Jůzl (KDU-ČSL).

Stav bazénů se zhoršuje. Před několika lety stály opravy kolem 300 tisíc korun za rok, minulý rok už dvojnásobek. Loni muselo být navíc koupaliště kvůli špatnému stavu zavřeno už ke konci srpna, i když bylo ještě hezky.  „Ale bylo tam odpadlých tolik dlažek, hlavně obrubníkových, že ten provoz nebyl bezpečný,“ řekl Jůzl.

Náklady na obnovu obou bazénů koupaliště byly včetně daně předběžně vyčísleny na 35 milionů korun. Projekt počítá s přidáním několika vodních atrakcí. Oprava relaxačního bazénu bude v porovnání s plaveckým více než třikrát dražší, protože do něj bude složitější vyrobit nerezovou vanu. Konečná cena zakázky vyplyne z výběrového řízení na dodavatele.

Koupaliště sloužící městu s 23 tisíci obyvateli je v Chotěbořské ulici, naposled prošlo rekonstrukcí v roce 2004. Na opadávání keramických obkladů může mít podle radnice vliv spodní voda. Před letošní letní sezonou ještě nechá město opravit staré bazény.

Rekonstrukce koupaliště se připravuje od podzimu. Podle Jůzla se příprava prodloužila kvůli tomu, že se teď těžko shánějí projektanti. Ze sdělení z jiných měst vyplývá, že k nedostatku projektantů přispívá zpoždění v čerpání evropských dotací. S projekty teď finišuje mnoho žadatelů.

Autoři | Foto MIC Havlíčkův Brod

Štítky bazén, koupaliště, rekonstrukce, Brod, Čeněk Jůzl, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brodě začne na podzim rekonstrukce bazénů letního koupaliště. Hotovo bude do příštího léta | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.