Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V polovině dubna se v Jihlavě koná konference o hospicové péči. Do konce registrace zbývá pět dní

Ve středu 19. dubna se v Dělnickém domě v Jihlavě podruhé uskuteční odborná konference z oblasti hospicové paliativní péče. Loňského ročníku, který byl na téma "Důstojnost a kvalita života na posledním úseku cesty", se zúčastnilo bezmála 200 zdravotníků a sociálních pracovníků.

Ojedinělou konferenci pořádá Spolek pro lůžkový hospic Mezi stromy, z.s. Přednášet budou pracovníci domácích a mobilních hospiců z Jihlavy, Telče nebo Ostravy. Přijede i ředitel lůžkového hospice v Prachaticích Robert Huneš nebo zakladatelka a bývalá primářka lůžkového hospice v Brně paní Viola Svobodová, která je v současnosti garantem projektu vybudování hospice Mezi stromy na Vysočině.

Zajímavá by mohla být i přednáška z pohledu duchovního - zde bude přednášet nemocniční kaplan z Nového Města na Moravě. Úvodní blok přednášek pak bude celý věnován aktuálním informacím o projektu hospice a budou přítomní členové spolku spolu s politickými zástupci města, kraje a státu.

Hlavním mottem letošní ročníku bude důležitost lidského přístupu v paliativní medicíně - "Jsem profesionál a jak zůstat člověkem". Připraveny jsou přednášky například o doprovázení nevyléčitelně nemocných dětí doma, jak nás nevyléčitelně nemocní mohou obohatit, jak o sebe v roli profesionála pečovat a neztratit motivaci a mnohé další.

Více informací a podrobný program naleznete ZDE.

Foto www.hospicpt.cz | Zdroj Hospic mezi stromy

Štítky konference, Jihlava, přednáška, Robert Huneš, Ostrava, Brno, Telč, Prachatice, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V polovině dubna se v Jihlavě koná konference o hospicové péči. Do konce registrace zbývá pět dní | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.