Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek skončil na prvním místě v soutěži Osobnost eGovernmentu

Slavnostní předání cen eOsobnost eGovernmentu 2017 prokázalo, že Kraj Vysočina je krajem informačních technologií. Vítězná místa hned tří kategorií obsadili zástupci z Vysočiny. Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek získal první místo v kategorii eOsobnost krajů, starosta Nového Města na Moravě si z pražského Národního muzea odvezl druhé místo v kategorii eOsobnost města a eOsobností obcí je starosta obce Rudíkov na Třebíčsku Zdeněk Souček.

Soutěž Osobnost eGovernmentu druhým rokem připravuje magazín Egovernment, jehož zástupci prostřednictvím soutěže oceňují osobnosti státní a veřejné správy, které svojí aktivitou přispěli a dále přispívají k realizaci, posunu nebo propagaci elektronizace české veřejné správy. Zástupci Kraje Vysočina, i přes padesát nominovaných osobností, slavnostní předávání cen naprosto ovládli, když se na předních pozicích umístili ve třech z pěti vyhlášených kategorií.

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek se nijak netají, že po technické stránce je v oblasti IT uživatelem, nicméně jeho cílem je zjednodušit jednání občanů s úřady prostřednictvím realizace plnohodnotného oběhu dat veřejnou správou. „Na státní úrovni existuje celá řada funkčních aplikací a služeb, které spolu navzájem obtížně komunikují, navíc nejsou plně využité a ani využitelné v praxi, což je potřeba změnit,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek, eOsobnost krajů 2017.

Kraj Vysočina dlouhodobě považuje informační technologie za jednu ze svých rozvojových priorit a v průběhu let se stal mezi kraji lídr v této oblasti. „Elektronické služby veřejné správy a především celokrajská optická síť ROWANet pomohla rozvinout digitální ekonomiku na Vysočině. Společně s dalšími kraji jsme realizovali řadu projektů, například rozsáhlý a hojně využívaný systém mezikrajských videokonferencí či projekty digitální mapy veřejné správy nebo krajských technologických center,“ připomněl hejtman Jiří Běhounek s tím, že společně se Kraj Vysočina podílí i na rozvoji elektronického zdravotnictví a výstavbě telekomunikačních sítí.

Nad letošním ročníkem soutěže zaměřené na osobnosti, které se výrazně zasloužily o rozvoj elektronizace veřejné správy v ČR, převzali záštitu ministr vnitra Milan Chovanec, státní tajemník pro evropské záležitosti a koordinátor digitální agendy ČR Tomáš Prouza a prezident ICT unie Zdeněk Zajíček. Generálním partnerem je společnost Gordic spol. s. r. o.

Kategorie eOsobnost krajů – 1. místo Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina

Kategorie eOsobnost měst – 2. místo Michal Šmarda, starosta Nového Města na Moravě

Kategorie eOsobnost obcí – 1. místo Zdeněk Souček, starosta obce Rudíkov

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, soutěž, veřejná správa, Zdeněk Souček, Nové Město na Moravě, Rudíkov, Národní muzeum, okres Třebíč, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek skončil na prvním místě v soutěži Osobnost eGovernmentu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.