Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: K šedesátinám si jihlavská zoo nadělila známky. Jsou na nich zvířata všech kontinentů

Jihlavská zoologická zahrada tento rok slaví 60 let od svého založení. A při té příležitosti si nechala zhotovit u České pošty emisi vlastních známek. Tato emise vyšla 9. března a je nazvaná Zoo Jihlava – 60 let. Tiskový list obsahuje celkem 25 známek a byl vydán v nákladu 600 kusů.

 Na listu je celkem 25 poštovních známek s pěti druhy zvířat z pěti kontinentů. Ameriku zastupuje ara hyacintový, Asii panda červená, Austrálii klokan rudý, Evropu tuleň obecný a Afriku žirafa síťovaná. Autorem návrhů je výtvarník Vladimír Veselý.

„Nová unikátní emise známek Zoo Jihlava – 60 let, bude představena i na filatelistické výstavě v Oblastní Galerii Vysočiny v Jihlavě. Výstavu, která potrvá od 27. dubna, do 6. května 2017, pořádá Klub filatelistů 06-40 „Vysočina“,“ upřesňuje Martin Maláč, mluvčí jihlavské zoologické zahrady.

 Součástí výstavy bude i autogramiáda tvůrců tiskového listu známek, konat se bude 29. dubna.

„Cena tiskového listu známek Zoo Jihlava – 60 let je stanovena na 730 korun, přičemž obsahuje 25 kusů známek v celkové nominální hodnotě 400 korun. Tiskový list si mohou zájemci zakoupit na pokladnách Zoo Jihlava nebo na e-shopu na webu jihlavské zoo,“ uzavírá mluvčí Maláč.

Foto Zoologická zahrada Jihlava

Štítky Zoologická zahrada Jihlava, Česká pošta, Vladimír Veselý, Evropa, Asie, Afrika, Austrálie, Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, Amerika, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: K šedesátinám si jihlavská zoo nadělila známky. Jsou na nich zvířata všech kontinentů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.