Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vysočina bude zase o něco čistější. Uklidí ji téměř dvaadvacet tisíc dobrovolníků

Do konce února se mohli dobrovolníci hlásit do tradiční každoroční akce Čistá Vysočina spojené s jarním úklidem přírody. Nyní je registrace ukončena. Celkem se do devátého ročníku zaregistrovalo 21 803 účastníků z 500 organizací a skupin. Nejvíce se hlásily jednotlivé obce, kterých se napříč Vysočinou zapojí 163. Dále potom vyrazí na úklid přírody také žáci a studenti ze 126 středních, základních, ale také mateřských škol. Čisté okolní prostředí není například lhostejné ani zástupcům šesti soukromých firem, různým spolkům a jednotlivcům z celého kraje.

„Sběr odpadků probíhá především v okolí silnic na Vysočině a na veřejných prostranstvích v obcích a městech. Svoz sebraného odpadu u silnic I., II. a III. třídy mimo obec zajistí zdarma Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Vloni se dobrovolníkům podařilo sesbírat přes sto tun odpadu, za což jim patří dík. Letos doufáme v nižší číslo, což by znamenalo zlepšení situace a pozitivní trend do budoucna,“ prozradil Martin Hyský, radní Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a politik projektu Zdravý Kraj Vysočina a místní Agenda 21.

Čistá Vysočina je realizována v rámci projektu Zdravý Kraj Vysočina a MA21. Úklid bude probíhat v termínu 10. dubna – 23. dubna v rámci kampaně ke Dni Země (22. dubna). Bližší informace jsou k dispozici ZDE

Kraj Vysočina poskytne registrovaným účastníkům zdarma pytle na odpadky (průhledné na plasty a černé na ostatní komunální odpad) a ty bude koncem března distribuovat na jednotlivé pověřené obecní úřady. Kde všude se mohou během dubna lidé těšit na čistou a uklizenou přírodu, je patrné z této mapy.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, příroda, odpad, silnice, Den Země, úklid, Martin Hyský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina bude zase o něco čistější.  Uklidí ji téměř dvaadvacet tisíc dobrovolníků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.