Aktuálně

V Třešti vyhořel byt. Kriminalisté následně zjistili, že šlo o varnu pervitinu více...

Policisté prověřují tragickou nehodu u Polné. Prosí veřejnost o spolupráci více...

FOTO: Po původní silnici v Heleníně není ani památky. Vzniká tam kruhový objezd více...

Na nákladním autě praskla pneumatika, neovladatelný kolos zastavila svodidla více...

Inspekce našla v mletém mase z Polska bakterie salmonely

Autoři

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely. Inspekce vložila informaci do systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Bakterie se objevila v balení o 500 gramech od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania.

„Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika. Potravina byla označena údajem spotřebujte do 5. 3. 2017, a proto se v tržní síti už nenachází. Důrazně však varujeme spotřebitele, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby ho nekonzumovali, nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili,“ uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Podle něj nemá zmrazení na bakteriální kontaminaci žádný vliv.

„Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce,“ dodal Kopřiva. 

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Polsko, Lidl, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, Státní potravinářská inspekce, Česko, bakterie, salmonelóza

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.