Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příjemné dopoledne v louckém stacionáři Pohodář oživila básnička od uživatelů

Každá služba druhým mívá dvě strany – dávání a přijímání. Pracovníci Denního stacionáře Pohodář při Oblastní charitě Jihlava byli z překvapení ze strany uživatelů potěšeni.

Jejich několikadenní příprava kvízu, obsahujícího slova pro mnohé už zapomenutá, byla jen částí celé aktivity. Kdo by si nechtěl obnovit slovní zásobu a slova jako loukoť, šídlo, retich, oficína, plachetka, rynek, arest, kvantlík a další a pustit je do svých myslí. Kdo nevěděl, ten se poučil, jiný jen potrénoval paměť a vzpomněl si na své známé, vykonávající řemesla spjatá s těmito termíny.

Velikou radost měli pracovníci z úvodu celé této aktivity. Dva uživatelé, kteří nechtěli být jmenováni, složili jako zpětnou vazbu pracovníkům stacionáře báseň.

„O milou radost z toho, že jsme co platní, a jak rádi se do stacionáře uživatelé vrací, se tímto chci podělit. Jsme rádi, že nám to takto příjemným způsobem dávají najevo,“ uvedla Tereza Chlupáčková, vedoucí služby.

„Báseň složená uživateli nemá název. Já bych ji nazvala Pohodář, snad tvůrci odpustí můj smělý pokus doplnit jejich dílo,“ řekla dále Chlupáčková.

POHODÁŘ

 RÁNO VSTANU
UŽ SE TĚŠÍM
DO POHODÁŘE
ZASE BĚŽÍM

 TAM ZPÍVÁME
SOUTĚŽÍME A HRAJEME
TAM SI ZAVZPOMÍNÁME
I SE NĚCO DOZVÍME
CO JSME NEVĚDĚLI
TO SI OŽIVÍME

 TAM TO LETÍ JAKO VODA
NEŽ SE NADĚJEME
JSME ZPÁTKY DOMA

 VZPOMÍNÁME NA MLÁDÍ
TO JEDINÉ, CO NÁM ZBÝVÁ
JE VESELÁ MYSL
TAK UŽ TO BÝVÁ

 POHODÁŘ JE PĚKNÝ DOMEČEK
NECHYBÍ ANI TANEČEK

(uživatelé Denního stacionáře Pohodář)

Denní stacionář Pohodář

Posláním Denního stacionáře Pohodář je poskytovat podporu a pomoc seniorům a dospělým se zdravotním postižením z Luk nad Jihlavou a okolí, kteří nemohou nebo nechtějí zůstat doma sami. Uživatelé jsou podporováni v soběstačnosti a v aktivním vyplnění volného času podle jejich individuálních potřeb. Uživatelé se dostanou do společnosti svých vrstevníků. Rodinám a pečujícím osobám je umožněno využít volný čas k odpočinku. Tím je dána možnost uživateli setrvat v domácím prostředí.

Tisková zpráva

Štítky Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příjemné dopoledne v louckém stacionáři Pohodář oživila básnička od uživatelů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.