Aktuálně

Po bezbrankové remíze v Opavě se fotbalisté Jihlavy definitivně zachránili ve druhé lize více...

V Lukách se v sobotu střílelo. Místní se seznámili s boji z druhé světové války více...

Chodkyně přecházela na zelenou, mladý řidič ji při odbočování přehlédl a srazil více...

Na silvestra restaurace vydělají více než běžné dny. Otevře jich 70 procent

Autoři | Foto Pexels.com

Na silvestra si otevřené podniky vydělají více než běžné dny, klasickým restauracím se zvyšují tržby maximálně o desítky procent, noční podniky a bary si ale vydělají až několikanásobně více než obvykle. Vyplývá to z dat pokladního systému Dotykačka. Poslední den v roce bylo podle Dotykačky v posledních dvou letech otevřeno průměrně 70 procent restaurací.

Podle Asociace hotelů a restaurací ČR bude počet restaurací otevřených na silvestra podobný jako v loňském roce. Prezident asociace Václav Stárek ČTK řekl, že ve městech je stále více populární oslava nového roku venku na náměstích. „Tomu se také přizpůsobuje nabídka gastronomie a nápojů," uvedl Václav Stárek.

Speciální silvestrovské menu chystá například restaurace Sou100 na pražském Žižkově, za menu tam lidé zaplatí od 300 do 550 korun. „Na silvestra u nás převažují zahraniční hosté, kteří jsou ubytováni v blízkých hotelech a penzionech," uvedl Luděk Vocílka, ředitel skupiny In Catering Group, do které restaurace patří.

Podle Vocílky lidé tráví silvestrovský večer v restauraci zejména kvůli pohodlí a zážitku. „Nemusejí se starat o přípravy, mohou si užít slavnostní atmosféru a ochutnat speciální menu v profesionálním prostředí," řekl.

Stárek tvrdí, že turisté často zůstávají během silvestrovského večera v hotelech, kde je pro ně připravena nejen večeře, ale také program na celý večer. „Podobně je tomu v rekreačních oblastech, kam lidé vyrážejí na silvestrovské pobyty. Program se připravuje také pro děti, které jsou velmi významnými hosty. Rodinné pobyty jsou stále populárnější," řekl Stárek.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky restaurace, provoz, silvestr

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.