Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Kraj Vysočina spolu s Červeným křížem zajistí v Jihlavě hygienu pro lidi bez domova

Kraj Vysočina opět podpoří péči o osoby bez přístřeší v lokalitě za hřbitovem v Jihlavě. Oblastní spolek Českého červeného kříže Havlíčkův Brod tam lidem bez domova umožňuje se umýt, vyprat prádlo, usušit boty nebo uvařit.

„Po vyhodnocení koncentrace těchto osob a jejich potřeb v krajském městě se červený kříž rozhodl služby obnovit i letos,“ informoval radní Kraje Vysočina pro sociální oblast Jan Tourek (KDU-ČSL).

Doplnil také, že kraj Vysočina na tyto účely vyčlenil dotaci téměř 55 tisíc korun, která pomůže uhradit personální náklady a materiál. Službu mohou lidé bez domova navštívit v budově nedaleko Žižkovy ulice. Přístupná je v pondělí, ve středu a v pátek vždy od 15 do 18 hodin.

„Cílem je snížit důsledky a zdravotní rizika bezdomovectví,“ uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová (Piráti). Od letošního roku v Jihlavě funguje také noclehárna a nízkoprahové denní centrum v Čajkovského ulici, kde mohou lidé bez domova strávit noc, to v objektu za hřbitovem lze jedině v případě několikadenních mrazů a plné vytíženosti noclehárny. 

Město Jihlava pro služby poskytlo prostory a financuje náklady na energie, vodu, odpady a další. Červený kříž už v místě působil ve druhé polovině loňského roku, kdy pomohl překlenout období do otevření celoročního centra s noclehárnou v Čajkovského ulici, které provozuje Středisko křesťanské pomoci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky ČR, sociální, správa, Jihlava, Vysočina, červený kříž, pomoc, bezdomovci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina spolu s Červeným křížem zajistí v Jihlavě hygienu pro lidi bez domova | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.