Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Třebíč od června příštího roku zpoplatní parkování u nemocnice

Za stání na parkovišti nedaleko třebíčské nemocnice se bude od poloviny příštího roku platit parkovné. Radnice zavede stejnou sazbu, jakou budou motoristé hradit za stání v novém parkovacím domě, který u nemocnice staví Kraj Vysočina. Zatím je na parkovišti pro asi 130 aut stání zdarma, místa blíž dopravnímu terminálu jsou v režimu P+R vyhrazena pro ty, kteří v cestě dál pokračují veřejnou dopravou.

„Parkoviště bude ve stejném režimu jako parkovací dům. Prvních 30 minut bude parkování zdarma, další půlhodina bude za 20 korun a následuje každá další započatá hodina za 30 korun. Ve stejném duchu bude i parkoviště v parkovacím domě u nemocnice. Takto je to domluvené s nemocnicí a Krajem Vysočina," řekl starosta Třebíče Pavel Pacal (Pro Třebíč).

Parkoviště město zpoplatní 1. června 2025, kdy by měl být zprovozněn i parkovací dům. Parkovací dům s místem pro 218 aut staví Kraj Vysočina. Náklady na stavbu čtyřpodlažního objektu, v jehož přízemí budou komerční prostory, jsou více než 128 milionů korun. Dokončen má být příští rok v květnu. Parkovací místa v jednom patře budou vyhrazená pro potřeby nemocnice, další bude moci využívat veřejnost.

Bezplatné zůstane odstavné parkoviště v Hrotovické ulici, které je od nemocnice vzdálené asi 500 metrů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Třebíč

Štítky správa, automobilová, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč od června příštího roku zpoplatní parkování u nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.