Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

V týdnu nás čeká proměnlivé počasí s přeháňkami. Teploty už nepřekročí 20 stupňů

Tento týden se na Vysočině očekává pestrá směsice slunečného počasí a občasných dešťových přeháněk. Dnešní den (pondělí) přinese polojasné až oblačné nebe s maximálními teplotami mezi 15 a 18 stupni Celsia a mírným jihovýchodním až jižním větrem rychlostí 2 až 5 m/s.

„Úterý přivítá jasné ráno, ale odpoledne a večer se z oblasti západu začne zatahovat. Ve večerních hodinách se místy může objevit déšť nebo přeháňky,“ uvedl na webu meteorologů Imrich Drapák. Teploty v noci klesnou na sedm až tři stupně Celsia, zatímco denní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 stupni. Očekává se slabý jihovýchodní až jižní vítr.

Ve středu se předpovídá oblačné až zatažené počasí s ojedinělým deštěm nebo přeháňkami, které v průběhu odpoledne ustoupí a oblačnost se začne trhat. Noční teploty se budou držet mezi 12 a osmi stupni Celsia, denní teploty pak mezi 11 a 15 stupni. Vítr bude slabý, severozápadní až severní.

Čtvrtek přinese čisté oblohy s možností ojedinělých ranních mlh. Noční teploty mohou klesnout na šest až dva stupně Celsia, zatímco denní teploty se vyšplhají na 13 až 17 stupňů. Vítr bude mírný, východní.

Konec týdne – pátek až neděle – zůstane v oblačném duchu, s teplotami kolem 14 stupňů Celsia během dne a klesajícími na přibližně šest stupňů v noci. Celkově bude počasí klidné, ale s menšími výkyvy, které by měly místní obyvatelstvo udržet v připravenosti na rychlé změny.

Foto fietzfotos | Pixabay

Štítky stupeň Celsia, vysočina, předpověď, počasí, týden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu nás čeká proměnlivé počasí s přeháňkami. Teploty už nepřekročí 20 stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.