Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Jihlava dokončila výběr dodavatelů většiny vnitřního vybavení nové haly

Jihlava dokončila výběr dodavatelů většiny vybavení nové Horácké multifunkční arény (HMA). Celkové náklady jsou asi 180 milionů korun bez daně. Zbývá soutěží vyřešit dodávku mantinelů, řekl primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL). HMA za 1,9 miliardy korun má být dokončená příští rok na podzim. Harmonogram výstavby se podle primátora zatím daří držet.

V soutěžích město vybíralo dodavatele audiovizuální techniky, vybavení gastroprovoz, dodavatele vestavěných interiérů i dalšího mobiliáře, pojízdných vozíků a rolby.

Novou halu staví v Jihlavě od loňska firma GEMO v místě starého zimního stadionu, dokončit ji má do konce září 2025. „V tuto chvíli držíme termín tak, jak je. Některé věci jsou maličko zpožděné, jiné jsou vepředu, ale celkový termín dokončení bychom zatím měli držet. Maličko se zpozdí střecha. Mysleli jsme, že bude do konce roku, ale možná bude o dva týdny později v lednu,“ řekl Petr Ryška.

Velký posun, Horácká aréna má první část střechy a přibude další. Podívejte se na fotky ze stavby

Je tomu rok, kdy v Jihlavě začala výstavba Horácké multifunkční arény (HMA). Ta roste v místě bývalého zimního stadionu. Stavba běží podle schváleného harmonogramu. Jak nedávno informoval Petr Kráčmar, manažer výstavby za společnost Gemo, která...

V aréně budou kromě sportovních i kulturní a společenské akce, zajišťovat bude například také ubytovací a gastronomické služby. Arénu bude provozovat firma stoprocentně vlastněná městem.

Na víceúčelovou arénu v krajské Jihlavě přispěje Kraj Vysočina půl miliardou korun a 300 milionů korun poskytne Národní sportovní agentura. Zbývající náklady uhradí Jihlava ze svých zdrojů a pomocí úvěrů.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horácká aréna (facebook)

Štítky Horácká multifunkční aréna, hala, hokej, stavba, vybavení, LED mantinely, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava dokončila výběr dodavatelů většiny vnitřního vybavení nové haly | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.