Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Velké Meziříčí koupí za víc než 13 milionů korun pozemky pro sportovní halu

Velké Meziříčí na Žďársku koupí od kraje pozemky pro novou sportovní halu, zaplatí za ně přes 13 milionů korun. Halu pro míčové sporty chce postavit blízko Hotelové školy a Střední odborné školy řemesel. Na samotný projekt za víc než 100 milionů korun město požádá o příspěvek z krajského dotačního programu, ucházet se má v plánu také o dotaci u Národní sportovní agentury.

Krajská rada tento týden vzala na vědomí připravenou kupní smlouvu na pozemky, o které Velké Meziříčí požádalo kvůli stavbě haly. Za 13,1 milionu korun získá zhruba 10 500 metrů čtverečních. Uvedl to hejtman Vítězslav Schrek (ODS a STO).

Velké Meziříčí s 11 400 obyvateli patří mezi obce s rozšířenou působností, které mohou z krajského programu Sportovní infrastruktura dostat na projekty s tímto zaměřením až 25 milionů korun. Žádost je však potřeba podat do konce tohoto měsíce.

„My máme všechno připraveno a nastaveno tak, abychom to stihli," řekl starosta Alexandros Kaminaras (za Společně VM). Finance na koupi pozemku vyčlenilo městské zastupitelstvo minulý měsíc. V příštím týdnu bude ještě rozhodovat o statisícové kompenzaci za dotovanou revitalizaci zeleně, již v minulých letech nechal udělat kraj v místě chystané stavby haly.

Radnice ve Velkém Meziříčí teď dokončuje výběr firmy, která zpracuje prováděcí dokumentaci a halu postaví. Dostala sedm nabídek s cenami v rozmezí od 129,6 milionu korun po 161,6 milionu korun (bez DPH). Stavba podle starosty ale nezačne dřív než v roce 2026. Příští rok chce město mimo jiné zahájit dlouho chystané úpravy náměstí a přilehlých ulic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com / ilustrační foto

Štítky reality, stavby, sporty, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké Meziříčí koupí za víc než 13 milionů korun pozemky pro sportovní halu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.