Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Vem je do svých rukou. Umělecké dílo na náměstí upozorňuje na prevenci rakoviny prsu

Dílo studentů Střední umělecké školy grafické Jihlava umístěné v horní části Masarykova náměstí upozorňuje na růžový říjen - měsíc prevence rakoviny prsu.

Autorkou sousoší tří postav je studentka čtvrtého ročníku oboru Grafický design ze Střední umělecké školy grafické Valérie Vraspírová. „Chtěla jsem, aby můj projekt znázorňoval ženskost, něžnost ale zároveň i bolest a strach, které cítí žena v takto citlivé situaci,“ řekla mladá umělkyně.

Pletivo pro vyjádření své myšlenky zvolila proto, že je dostatečně tvárným materiálem a odolá nepřízni počasí. „Květiny zamotané ve figuríně zde znázorňují napadení těla rakovinou, proto směrem k nemocnému prsu tmavnou. Zbylé dvě postavy jsou symbolem blízkých, a podpory ze strany přátel a rodiny,“ vysvětlila Vraspírová. Postavy zůstanou v centru města do 23. října.

Rakovina prsu je nejzávažnějším nádorovým onemocněním u žen a její výskyt stále stoupá. Naprosto stěžejní je včasná diagnostika, pak mají ženy díky současným léčebným postupům vysokou šanci na úplné vyléčení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Se svolením Města Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky růžový říjen, prevence rakoviny prsu, umělecké dílo, náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vem je do svých rukou. Umělecké dílo na náměstí upozorňuje na prevenci rakoviny prsu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.