Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Vysočina počítá s dostavbou areálu nemocnice v Havlíčkově Brodě za 2,4 miliardy korun

Rada Kraje Vysočina dnes schválila záměr dostavby areálu Nemocnice Havlíčkův Brod s předpokládanými náklady 2,4 miliardy korun. Znamená to přístavbu lůžkové budovy, opravu některých částí i výstavbu parkovacího domu. Stavba zřejmě nezačne před rokem 2027. Novinářům to dnes řekl hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS a STO).

"Je to projekt skutečně významného objemu. S tím, že počítáme zhruba se 70 miliony korun jako náklad na zpracování kompletní projektové dokumentace," dodal Schrek.

Dokumentace má vzniknout na přístavbu lůžkového pavilonu, následnou rekonstrukci hlavní budovy a výstavbu parkovacího domu pro více než 230 aut. Počítá se s úpravou anesteziologicko-resuscitačního oddělení nebo centrálních operačních sálů. Úpravy mají zajistit, aby na sebe navazoval urgentní příjem, oddělení ARO a JIP.

Havlíčkobrodská nemocnice je jednou z pěti nemocnic, kterou zřizuje Kraj Vysočina. Parkovací dům už kraj staví v nemocnicích v Třebíči a Jihlavě.

Nemocnice Havlíčkův Brod ročně hospitalizuje okolo 17 tisíc lidí, téměř 10 tisíc lidí v ní lékaři ročně operují. Její lůžkový fond má 534 lůžek, z toho je 44 lůžek jednotky intenzivní péče. Nemocnice zaměstnává přes 1100 lidí. Na konci loňského roku v ní pracovalo 154 lékařů. Vyplývá to ze zveřejněných výročních zpráv.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina počítá s dostavbou areálu nemocnice v Havlíčkově Brodě za 2,4 miliardy korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.