Počasí dnes14 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Práce policistů během povodní byla klíčová. Mnozí nasazovali vlastní životy

PR článek

Povodně za sebou zanechaly ničivé následky, ale policisté ukázali, že v krizových situacích jsou skutečnými hrdiny. Mnozí sami přišli o majetek, i přesto ale pokračovali ve své práci a spolu s hasiči, záchranáři a dalšími nasazovali své životy, aby pomohli těm, na které zářijové povodně dolehly nejvíce.

Od prvních okamžiků stovky mužů a žen ve službě pomáhaly s evakuacemi, pátraly po pohřešovaných a nasazovaly své životy pro záchranu druhých. Policisté zasahovali ve dne v noci, ve vzduchu, na vodě i na souši. Letecká služba Policie ČR operovala v nebezpečných podmínkách a pomohla dostat do bezpečí mnoho lidí.

Klíčová byla spolupráce policistů s hasiči a dalšími složkami integrovaného záchranného systému. „Spojené úsilí všech složek dokázalo zajistit ochranu obyvatel a majetku v nejpostiženějších oblastech. Policisté nejen evakuovali obyvatele z domovů, ale také zajišťovali veřejný pořádek a vyšetřovali případy rabování, aby ochránili ty, kteří přišli o všechno,“ uvedla mluvčí policistů .

Kromě záchranných prací se policisté podíleli i na distribuci základních potřeb a zajišťovali bezpečné cesty pro záchranáře a humanitární pomoc. Neúnavně také pracovali na obnově komunikací, které byly povodněmi poškozené, a pomáhali s dopravou zásob do izolovaných oblastí. „Byli to právě policisté, kdo v mnoha případech poskytoval psychickou podporu evakuovaným obyvatelům a ujišťoval je, že nejsou sami,“ dodala Siřišťová.

I přes ztrátu vlastních majetků se policisté zapojili do pomoci

I když někteří z řad policie sami čelili ztrátám a měli své domovy ohrožené vodou, neváhali ani na okamžik pomáhat druhým. Stavěli protipovodňové hráze, odklízeli trosky a zajišťovali, aby v zaplavených oblastech panoval klid a bezpečí. V průběhu celé katastrofy také úzce spolupracovali s dobrovolníky a lokálními komunitami, díky čemuž byla pomoc efektivnější.

„Díky jejich spolupráci s hasiči a ostatními složkami IZS se podařilo zachránit nespočet životů a zmírnit dopady této katastrofy. Jejich přítomnost byla zárukou bezpečí a naděje pro všechny, kteří čelili ztrátám a nejistotě,“ připomněla roli policistů během povodní Violeta Siřišťová.

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, povodně, pomoc, krizové situace, integrovaný záchranný systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce policistů během povodní byla klíčová. Mnozí nasazovali vlastní životy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.