Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Národní sportovní agentura dá na Horáckou arénu tři sta milionů. Šéf si prohlédl stavbu

Uprostřed posledního týdne v září přijela na stavbu Horácké multifunkční arény vzácná návštěva. Do krajského města Vysočiny zavítal předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.

„Společně s výstavbou arény v Brně a stadionu v Kladně jde o jeden z klíčových projektů s výrazně nadregionálním charakterem. Už jsem zaznamenal dotazy řady sportovních svazů, kdy bude aréna hotová a jaké mezinárodní akce by mohla hostit,“ řekl Ondřej Šebek. Podle jeho slov bude v Jihlavě důstojné zázemí nejen pro místní lední sporty, ale i pro celou řadu dalších aktivit.

Horácká multifunkční aréna
- má vyjít na 1,9 miliardy korun
- na financování se podílí město, Kraj Vysočina a Národní sportovní agentura
- stavba začala loni v létě, příští sezónu by měla začít HC Dukla Jihlava doma

U příležitosti návštěvy manažer výstavby arény a jihlavský radní David Beke (ODS + KDU-ČSL) informoval o postupu prací. „Nyní je hotová zhruba čtvrtina střešní konstrukce a jsme rádi, že jak termínově, tak financemi se držíme harmonogramu. Čeká nás teď ta náročnější část stavby, což je zejména zastřešení a také vnitřní instalace,“ sdělil.

Do prvního sněhu chce mít stavbní firma velkou část střechy zakrytou a začne pracovat unitř na instalacích. „Do zimy chce dodavatel stihnout zvednout tribuny na straně u VŠPJ, aby se osadil i druhý půlměsíc střešní konstrukce tak, jak je to v části u parku,“ dodal mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Ocelové střešní nosníky budou dlouhé až šedesát metrů. Vozí se rozložené a v noci, kdy je menší provoz. Konstrukční prvky střechy se následně budou postupně zapojovat mezi sebou. „Je to unikátní střešní konstrukce, protože ponese jednak celé patro se skyboxy a na střeše také běžecký atletický ovál,“ uzavřel primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL). 

Velký posun, Horácká aréna má první část střechy a přibude další. Podívejte se na fotky ze stavby

Je tomu rok, kdy v Jihlavě začala výstavba Horácké multifunkční arény (HMA). Ta roste v místě bývalého zimního stadionu. Stavba běží podle schváleného harmonogramu. Jak nedávno informoval Petr Kráčmar, manažer výstavby za společnost Gemo, která...

Ondřej Šebek Jihlavu navštívil v rámci své regionální tour po všech krajích, Národní sportovní agentura stavbu haly za bezmála dvě miliardy podpořila maximální možnou dotací tři sta milionů korun. Dalších pět set milionů pak zaplatí Kraj Vysočina.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto se svolením Města Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky Horácká multifunkční aréna, hala, hokej, stavba, NSA, Ondřej Šebek, David Beke, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní sportovní agentura dá na Horáckou arénu tři sta milionů. Šéf si prohlédl stavbu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.