Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Co dnes dělá bývalá primátorka Jihlavy Karolína Koubová? Studuje DAMU a chystá akce na zámku

Své působení ve finančním výboru při úterním zasedání zastupitelů ukončila jeho předsedkyně, bývalá primátorka Karolína Koubová. Jihlavské Drbně následně odpověděla, čemu se v současné době věnuje.

„Když jsem se stala předsedkyní finančního výboru, měla jsem jinou práci a jiný časový rozvrh, který se mi na jaře radikálně změnil. Řešila jsem, že to nestíhám a pořád se omlouvat nebylo úplně vhodné pro práci výboru, proto jsem přistoupila na tuto možnost,“ vysvětlila Karolína Koubová (PiFo), kterou v čele finančního výboru vystřídal Petr Paul (SPD).

Karolína Koubová
- narodila se 10. února 1985 v Jihlavě
- vystudovala Divadelní fakultu Janáčkovy akademie múzických umění v Brně
- od roku 2014 je jihlavskou zastupitelkou
- byla i radní města, její rezignace v roce 2016 však položila tehdejší koalici
- v roce 2018 se stala primátorkou a čtyři roky vedla město
- o dva roky později se stala také krajskou zastupitelkou, po roce ale rezignovala

Jihlavská Drbna se na bývalou primátorku obrátila s dotazem ohledně jejího aktuálního zaměstnání. „Nevím, jestli to bude někoho zajímat,“ začala skromně odpověď Karolína Koubová a pokračovala: „Působím teď na zámku ve Žďáře nad Sázavou u Kinských, kde mám pod sebou eventové oddělení věnující se jak kulturním, tak firemním akcím na zámku."

Doktorské studium na DAMU 

Někdejší primátorka se dle svých slov vrátila do svého oboru kulturního managementu/produkce a částečně i praktické kulturní politiky, věnuje se širokému spektru činností. Kromě toho své znalosti a zkušenosti z oblasti kultury i řízení města zúročuje na doktorském studiu na DAMU. „Věnuji se tématu rozvoje města díky kultuře, v tomto tématu provádím i výzkum," prozradila.

Co se minulosti v primátorském křesle týká, mělo to při hledání práce své výhody i nevýhody. Karolína Koubová dosala i zajímavé nabídky založené na práci pro oblast řízení kultury, bohužel v regionu takových organizací moc nepůsobí. „Pro mě bylo důležité vrátit se zpátky do oboru, který mě naplňuje a baví, a to se povedlo,“ vysvětlila.

Spousta věcí nejde hned. Svůj první rok ve funkci vnímám jako seznamování se, říká primátorka Jihlavy Karolína Koubová

Přesně před rokem se stala primátorkou Jihlavy. Pracovní dny čtyřiatřicetileté Karolíny Koubové se skládají z řady schůzek a jednání, sem tam musí vycestovat na služební cestu do zahraničí. Přes svůj nabitý diář si ale našla čas na to, abychom spolu...

Její vytížení si aktuálně vyžádalo „osekání" ostatních činností. „Svou práci v komisích jsem předala svým služebně mladším kolegům, stejně tak i práci ve výborech, konzultační činnost i ostatní projekty, na kterých jsem dělala,“ informovala. Mandát zastupitelky však vnímá jako závazek od voličů a tomu dostojí do konce volebního období.

A dál? Karolína Koubová by ráda kandidovala v roce 2026 do jihlavského zastupitelstva znovu, ale už ne jako lídr. „Kandidovala jsem třikrát jako jednička a je na čase předat otěže dál, ráda budu ale pomáhat v rámci naší organizaci jako řadový člen,“ uzavřela.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením PiFo

Štítky Karolína Koubová, Zámek Žďár, DAMU, politika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co dnes dělá bývalá primátorka Jihlavy Karolína Koubová? Studuje DAMU a chystá akce na zámku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.