Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Téměř dvě stovky lidí se už zapojily do nového závodu Javořice 365. Končí na Silvestra

Na Jihlavsku v první den roku začal závod Javořice 365. Vyhraje ten, kdo bude mít za letošek na svém kontě nejvíc výstupů na Javořici, nejvyšší vrchol Českomoravské vrchoviny s nadmořskou výškou 837 metrů. Podle statistik pořadatelů se do závodu k dnešnímu dni zapojilo 177 lidí. Od 1. ledna v součtu uskutečnili více než 860 výstupů. Registrace do závodu je bezplatná, zájemcům stačí vyplnit formulář v elektronické knize. Závod skončí 31. prosince.

Organizátorem je oddíl VHT Počátky s podporou TJ Spartak a města Počátky.  Předseda oddílu Ondřej Marek dnes řekl, že takový zájem o akci, která se koná poprvé, nečekal. „My jsme si říkali, že kdybychom dosáhli během letních měsíců aspoň 80, 100 závodníků, tak že bychom byli rádi,“ uvedl.  Členové oddílu se inspirovali soutěží konanou na Lysé hoře. „Javořice je takové trochu poutní místo u nás,“ podotkl Marek.

V závodě na Javořici bude uznán jakýkoliv výstup, pokud ho lidé uskuteční vlastní silou. Mohou jít pěšky nebo na běžkách, vyjet na kole, in-line bruslích i na koloběžce. Teď v zimě převažují chodci a běžkaři. Závodníci každý výstup prokazují fotografií z Javořice, zároveň musí zadat číselný kód, který najdou na vrcholové desce. Kód se bude měnit. Další kontrolu provede webová aplikace, která dokáže u vložené fotografie ověřit datum a čas.

Kromě největšího počtu výstupů budou organizátoři hodnotit také největší počet překonaných výškových metrů. Na Javořici se totiž mohou závodníci vydávat z různých míst v okolí vzdálených dva i pět kilometrů.

Vítěze vyhlásí organizátoři 1. ledna příštího roku na náměstí v Počátkách.

Autoři | Foto www.telc.eu

Štítky Javořice, silvestr, okres Jihlava, Českomoravská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř dvě stovky lidí se už zapojily do nového závodu Javořice 365. Končí na Silvestra | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.