Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Byla špatná zima. Jihlava dostane za pronájem sjezdovky na Šacberku o dvě stě tisíc méně

Jednorázovou slevu ve výši dvě stě tisíc na nájemném pro letošní rok schválili jihlavští zastupitelé pro provozovatele sportovního areálu sjezdovky Šacberk ve Zborné.

Pavel Havlíček provozuje sjezdovku na kraji Jihlavy téměř dvacet let. Za tu dobu tam dle vlastních slov investoval přes dvacet milionů, každý rok je navíc potřeba zaplatit stovky tisíc za opravy a údržbu areálu, technologií, zařízení a strojů.

Nájemné před lety začínalo na dvou tisících, následně se zvyšovalo a nyní je bezmála šest set tisíc. „Za posledních zhruba pět let je však vzhledem ke klimatickým podmínkám a dalším přírodním aspektům nemožné provozovat areál sjezdovky s dosažením zisku,“ uvedl Havlíček.

Z toho důvodu požádal o odpuštění poloviny celkového ročního nájemné za rok 2023 a snížení ročního nájemného od roku 2024 na 420 tisíc korun. Na následné schůzce s vedením města byla domluvená jednorázová sleva na nájemném pro letošní rok a to ve výši dvě stě tisíc.

Na Vysočině je otevřená jen sjezdovka na Šacberku. Běžkaři mohou vyrazit na Český mlýn

Na Vysočině je otevřená poslední lyžařská sjezdovka na Šacberku u Jihlavy, vlek by tam měl jezdit nejméně do neděle. Zbývající skiareály v kraji už zavřely kvůli počasí bez mrazů. Také pro běžkaře podle zjištění ČTK nabízí trať pouze krajské město....

Výhrady k odpuštění nájemného měl opoziční Libor Kuchyňa (STAN). „Město tam investovalo desítky milionů. Sezony v minulosti byly podle mě v řádu jednotek milionů v zisku, je to takové zajímavé a já budu proti,“ vysvětlil svůj postoj k odpuštění části nájemného.

Koaliční zastupitel a bývalý primátor Jaroslav Vymazal (ODS + KDU-ČSL) reagoval slovy, že výroba sněhu je opravdu drahá. „Pan Havlíček se s velkou péčí a obrovským úsilím o areál staral a rozvinul ho. Areál se stal velmi oblíbeným,“ řekl a připomněl, že při Zimní olympiádě dětí a mládeže v roce 2014 bylo sjezdové lyžování právě na Šacberku. Mělo být na Fajtově kopci, tam ho ale kvůli počasí nedokázali uspořádat.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.sacberk.cz

Štítky Šacberk, Jihlava, zastupitelstvo, nájemné, zima, údržba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byla špatná zima. Jihlava dostane za pronájem sjezdovky na Šacberku o dvě stě tisíc méně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.