Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jihlavské gymnázium a průmyslová škola mají k dispozici nové sportoviště

Žáci jihlavského gymnázia s střední průmyslové školy mají k dispozici nové sportoviště. Vzniklo ve vnitrobloku za třídou Legionářů, který obě školy spojuje. Kraj Vysočina za stavbu zaplatil asi 33 milionů korun.

Podle ředitele gymnázia Pavla Suka se investicí vyřešilo nejen sportování žáků, ale i vhodnější ukládání odpadů. Mezi budovami vzniklo i několik parkovacích míst, krytá stání pro kola a zkvalitněný je také přístup pro hasičskou techniku.

Původní hřiště gymnázia bylo zastavěné budovou už v 80. letech minulého století. Protější Střední škola průmyslová, technická a automobilní měla k dispozici jen malé hřiště. Obnova jeho povrchu byla součástí investice. Hlavní částí ale bylo vytvoření centrálního víceúčelového hřiště, běžecké dráhy a menší tribuny. Vybudované bylo i další menší hřiště těsně přiléhající ke gymnáziu.

Mohou tam vjet popeláři

Stavba hřiště trvala asi rok. Hlavní část byla dokončena letos v květnu, dokončovací práce skončily dnes. „Byly dokončeny poslední úpravy na vstupní bráně, aby tudy mohly projíždět velké nákladní vozy, to znamená kuka vůz,“ řekl Suk. Dostupnost dvorního traktu pro popelářský vůz umožní přesunout sem kontejnery, které zatím stojí na rohu Tyršovy ulice a ulice Jana Masaryka, v hlavní trase vedoucí k autobusovému nádraží.

Jihlavské gymnázium má asi 800 žáků. Průmyslová škola, která využívá více budov, má asi 1300 žáků. Přibližně 550 z nich je v budově na třídě Legionářů.

Sportoviště vzniklo na pozemku Kraje Vysočina v areálu vymezeném Tyršovou ulicí, ulicí Jana Masaryka, třídou Legionářů a Tolstého ulicí. Doposud byl využívaný hlavně jako manipulační plocha či příjezdová cesta.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky sportoviště, hřiště, stavby, školy, gymnázium, střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské gymnázium a průmyslová škola mají k dispozici nové sportoviště | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.