Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Parkovací dům u policejního ředitelství vyjde na téměř 103 milionů, stavba byla dnes zahájena

Začala výstavba parkovacího domu u krajského ředitelství policie, bude to trojpodlažní objekt s průjezdem do stávajícího vnitrobloku. Nabídne čtyřiadevadesát parkovacích míst zejména pro služební vozidla.

Parkovací dům nahradí současné parkoviště na ulici Dr. Jiřího Procházky. „Celkem se počítá s vybudováním tří sjezdů, kdy každý je směřován do jednoho podlaží. Tyto sjezdy budou napojeny kolmo na stávající místní komunikaci ulice Dr. Procházky, a to formou sjezdů přes chodník. Severní a jižní sjezd bude dvoupruhový obousměrný, střední sjezd bude jednopruhový jednosměrný s výjezdem z objektu na komunikaci,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Technické parametry:
Přístavba parkovacího domu, hromadné garáže s podzemním a nadzemním podlažím a plochou pro parkování na střešním plášti:
Zastavěná plocha: 1100 m2 (včetně ramp, průjezdu stávajícím objektem a venkovních konstrukcí)
Počet podlaží: 2 + střešní plášť s plochou pro parkování
Počet parkovacích stání: 94

Tvarové řešení vychází ze soudobého modernistického a minimalistického pojetí, budově dominují železobetonové konstrukce z voděnepropustných betonů pro konstrukce spodní stavby. Pohledový beton bude mít olivově šedý odstín a předsazené lehké oplášení z kovových panelů bude mít odstín měděné hnědé. Každé podlaží pak ude mít jiný barevný odstín.

Parkovací dům nebude vytápěn ani temperován, vnější rampy se sklonem ale budou mít systém elektrických topných kabelů jako ochrana proti sněhu a námraze. Úprav se dočkají také zpevněné a manipulační plochy ve vnitrobloku policejního ředitelství, je tam navrženo celkem 54 parkovacích míst.

Parkovací dům postaví společnost Almdata, celkové náklady přesáhnou částku 102,7 milionů korun. Práce na výstavbě se přitom rozdělí na dvě etapy, první bude zahrnovat demolici stávajícího bočního parkoviště, pak začne výstavba parkovacího domu, bude třea také probourat stávající budovu krajského ředitelství. V druhé etapě se pak bude pracovat na nádvoří, kde bude potřeba mimo jiné přeložit sítě.

Parkovat by se v domě mělo začít před koncem roku 2026. Předpokládá se, že nová parkovací místa usnadní parkování v lokalitě, která byla donedávna přeplněná auty. Vznikající modré zóny situaci zlepšují, dojíždějící ale nesou tyto změny velmi nelibě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky parkovací dům, krajské policejní ředitelství, parkování, modré zóny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Nalim

1 místo = 1 milion korun, slušný... Kolik míst bude pro zaměstnance, aby došlo ke zmíněnému usnadnění parkování v lokalitě..?

Úterý, 13. srpna 2024, 07:52Odpovědět

Parkovací dům u policejního ředitelství vyjde na téměř 103 milionů, stavba byla dnes zahájena | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.