Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Pátek 16. srpna 2024  |  Svátek má Jáchym
Bez reklam

Netradiční závěr dovolené: Sopka Etna se probudila a Češi strávili den a noc na letišti

Léto a dovolené jednoznačně patří k sobě, cestující v zahraničí zažívají spoustu zážitků, některé by si ale raději odepřeli. Například výbuch sopky den před plánovaným odletem.

Cestovatelé z Vysočiny, kteří si přáli zůstat v anonymitě, vyrazili hned na začátku července na Sicílii. Každý den si pochutnávali na pizze i dalších místních specialitách, koupali se v moři, poznávali zajímavá města a také sledovali sopku Etna, která rozhodně nevypadala vyhasle. Až se ve čtvrtek 4. července probudila, začala chrlit lávu, vzduchem létaly kameny a okolí pokryl sopečný prach.

„V pátek ráno jsme ometli sopečný popel z půjčeného auta a zamířili na letiště. A čekali, co se bude dít, měli jsme letět domů,“ popsala Jihlavské Drbně Soňa z Vysočiny. Jak se dalo předpokládat, všechny lety byly zrušené. Do Čech se měla dostat místo pátku až v úterý, a tak si rychle koupila letenky u konkurence na sobotní ráno. Peníze za zrušený let dostala zpět.

Jak se dostat od Etny

Nebylo ale jisté, jestli i sobotní odlet nebude zrušený. Do města se už dvojice podívat nešla, protože na letišti v Katánii nebyla úschovna zavazadel, a tak zůstala v hale, kde byla hlava na hlavě a panoval chaos. Zatímco pak Češi trávili den v prostorech letištního fastfoodu, přemýšleli nad dalšími možnostmi.

Po vyhodnocení situace, podle Soni, došli k závěru, že bude nejlepší vyčkávací taktika. Pokud neodletí ani v sobotu, přesunou se vlakem do Palerma a pak dále do Prahy. Ideálně přímým letem, případně s jedním nebo více přestupy.

Jak ale plynuly hodiny, ranní let nejen že stále nebyl zrušený, naopak ale začala jiná letadla odlétat a v sobotu brzy ráno vzlétlo i to směrem na Prahu. Po probděné noci oba cestující spali celý let. Pak se po dálnici dostali domů a tam ve spánku pokračovali. Jak říká závěrem Soňa z Vysočiny, od dalšího cestování je to ale rozhodně neodradí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Maksym Dragunov

Štítky dovolená, Sicílie, Etna, zrušený let, letiště, letenky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční závěr dovolené: Sopka Etna se probudila a Češi strávili den a noc na letišti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.