Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na Vysočina festu lidé zapomněli mokré oblečení či liché boty. Všechny věci jsou teď k vyzvednutí na radnici

Oblečení, boty, brýle, kabelky. To všechno se teď nachází na jihlavské radnici. Jde o věci, které na letošním Vysočina festu nalezli organizátoři. Nejen to tam totiž zapomněli nebo poztráceli návštěvníci. Všechny věci si teď mohou vyzvednout na ztrátách a nálezech na radnici.

Špinavé a mokré oblečení 

„Pořadatelé Vysočina festu ve včerejších odpoledních hodinách donesli na jihlavský magistrát několik pytlů s nalezenými věcmi návštěvníků festivalu. Pytle obsahovaly oblečení, boty, brýle, deštníky, ale i kabelky a peněženky s doklady. Vedle znečištěného a mokrého oblečení a bot většinou bez páru, jsou také peněženky s doklady. Špinavé a mokré oblečení a další poškozené věci zůstanou ve ztrátách a nálezech až do konce prázdnin pro případ, že by se majitel dostavil k jejich vyzvednutí," informovala dnes dopoledne Aneta Hrdličková z jihlavského tiskového oddělení. 

Bližší informace o nalezených věcech lidem poskytne pracoviště evidence obyvatel Masarykovo nám. 97/1, Jihlava, kancelář č. 13, tel. 565 593 411.

Dodala, že nalezené poškozené a špinavé věci nejsou považovány za nálezy, pracovnice ve ztrátách a nálezech je nemusí vůbec přijmout. Další cenné věci, jako jsou kabelky či peněženky zde zůstanou zákonné tři roky, poté přechází vlastnické právo k nalezeným věcem na obec.

„Co se týká nalezených dokladů, ty se předávají vydávajícím organům, tedy občanské průkazy na pracoviště občanských průkazů a cestovních dokladů ke zneplatnění, řidičské průkazy odboru dopravy a Jihlavské karty na Dopravní podnik města Jihlavy," upřesnila Hrdličková.

Lidé neposlechli organizátory a do stanu se vraceli natočit si video, říkají organizátoři Vysočina festu

Nešťastnou dohru měl letošní jihlavský Vysočina fest, který se konal již po desáté. Vlivem nepříznivého počasí krátce po půlnoci ze soboty na neděli se začal hroutit party stan, v němž se před deštěm schovávali návštěvníci festivalu. Ti pak začali v...

Při vyzvednutí nalezené věci je nutné prokázat vlastnické právo k této věci například popisem věci a je nutné předložit průkaz totožnosti.

„Děkujeme všem, kdo našli a odevzdali ztracené předměty, a doufáme, že se podaří vrátit všechny věci jejich majitelům," doplnili organizátoři Vysočina festu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči, Vysočina fest

Štítky nálezy, ztráty, návštěvníci, festival, radnice, magistrát, Vysočina fest, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočina festu lidé zapomněli mokré oblečení či liché boty. Všechny věci jsou teď k vyzvednutí na radnici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.