Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jihlava vybírá firmu na stavbu vodojemu, který pomůže zlepšit zásobování města

Jihlava začala vybírat dodavatele na stavbu vodojemu Bukovno, který přispěje k posílení vodovodní sítě krajského města. Je to zakázka s předpokládanou hodnotou 106,4 milionu korun bez DPH. Nabídky bude město přijímat do 25. července. Vyplývá to z oznámení o zahájení zadávacího řízení ve věstníku veřejných zakázek.

Nový vodojem bude postavený nedaleko Lesnova. Radnice dříve uvedla, že vodojem pomůže stabilizovat vodárenskou síť ve městě a umožní rozvoj v nových lokalitách. V letošním rozpočtu má Jihlava na stavbu vodojemu 25 milionů korun, s vyššími výdaji počítá v příštím roce. Financování akce projednalo městské zastupitelstvo minulý týden.

Nový vodojem bude napojený na nynější vodovody. V budoucnu by měla přes Bukovno přitékat do krajského města také voda z vodárenské přehrady Švihov na Želivce. Jihlava se chce napojit na přivaděč vody z této přehrady, který předloni do Štoků dovedla firma Vodovody a kanalizace (VAK) z Havlíčkova Brodu. Vybudovat kvůli tomu bude potřeba dalších deset kilometrů přivaděče. Voda ze Želivky by mohla do Jihlavy začít téci v roce 2028, pokud se městu na projekt podaří získat dotace.

Padesátitisícovou Jihlavu teď přes úpravnu v Hosově zásobují pitnou vodou nádrže Hubenov, Nová Říše a soustava jihlavských pístovských rybníků.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky ČR, stavby, voda, správa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava vybírá firmu na stavbu vodojemu, který pomůže zlepšit zásobování města | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.