Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Nabídne Jihlava veřejné promítání letních sportovních akcí?

Před několika týdny vzbudilo v Jihlavě vášnivou diskuzi nepromítání přímých přenosů z hokejového šampionátu. Toto léto čekají sportovní fanoušky další vrcholné akce s českou účastí (Mistrovství Evropy ve fotbale a Olympijské hry). Zvažují tentokrát jihlavští zastupitelé veřejnou projekci?

Redakční dotaz: Mělo by město Jihlava umožnit pro obyvatele veřejnou projekci velkých sportovních akcí, které nás v létě čekají (fotbalové ME, OH v Paříži)? Pokud ano, kde by měla být taková projekce být?

Daniel Škarka (Piráti a Fórum Jihlava) 

Ano, pokud by o to byl ze strany veřejnosti zájem. Nezorganizování nebo neumožnění projekce MS v hokeji bylo ze strany stávajícího vedení velkou chybou. Vhodnou lokalitou je náměstí, ale i letní kino.

Pavel František Daněk (ANO) 

No proč ne? Je potřeba pouze vyřešit:
1) Je po podobné akci veřejná poptávka? (Sami víme, že po hokejových přenosech byla).
2) Existuje a lze vybrat a použít patřičné místo, z hlediska světelných podmínek, dostupnosti, bezpečnosti? (Například Letní kino)
3) Lze pronajmout, případně vypůjčit, koupit, společně koupit velkokapacitní projekční plochu? Spojit její zapůjčení s poskytnutím práva na catering při projekci?A to je tak asi vše. Za mě by to byl krok správným směrem, takže každý  rozumný návrh bych s chutí podpořil. Tudíž za mě proč ne.

Tomáš Havlík (SPD) 

Určitě všichni fanoušci uvítají veřejné promítání, ale položme si otázku, kolik takových fanoušků bude? Na MS v hokeji to asi byla většina, u fotbalu a OH nevím, jaká bude poptávka. Na druhou stranu, budou tací, kteří budou tvrdit, že je to jen vyhazování peněz, a tací, kteří budou tvrdit, že bez promítání není život v Jihlavě. Na projekci se nabízí náměstí nebo Stříbrné údolí.

Vojtěch Prchal (ODS a KDU-ČSL) 

Město Jihlava může takovéto projekce buď podpořit formou vyřízení záboru, případně finančně anebo může promítání samo zorganizovat. Názory na toto téma se mezi občany různí, nicméně v poslední době byli jistě slyšet spíše zastánci veřejných projekcí. Město JIhlava již delší dobu připravuje fanzónu na náměstí během Olympijských her v Paříži, která, pevně doufám, nabídne další kulturní vyžití pro občany a doplní už tak zajímavý letní program. Co se týče fotbalového Mistrovství Evropy, tak v současné chvíli město promítání neplánuje. Pokud se ale bude českým fotbalistům dařit a bude-li o veřejnou projekci zájem, vyjdeme fanouškům vstříc.

Libor Kuchyňa (Starostové a nezávislí) 

Rozhodně! Město Jihlava by mělo jít do toho a nabídnout veřejné projekce fotbalového ME a OH v Paříži. Představte si to nadšení a společný zážitek! Nejlepší místa? Masarykovo náměstí, které je přímo v srdci města, nebo park Heulos s pohodovou atmosférou. S pořádnou technikou a bezpečnostními opatřeními by to byla bomba. Takové akce nejenže sjednocují komunitu a podněcují sportovní ducha, ale taky rozhýbou místní ekonomiku. Jihlava by byla v létě místem, kde to žije!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky politická korida, sportovní přenos, veřejnost, olympijské hry, me ve fotbale

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Nabídne Jihlava veřejné promítání letních sportovních akcí? | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.