Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Předpověď na týden: Česko čekají tropické teploty a bouřky, na víkend se mírně ochladí

Česko čeká několik velmi teplých dní až s tropickými teplotami, od středy možná také s intenzivními bouřkami. S víkendovým mírným ochlazením přijde déšť. Vyplývá to z oznámení Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na sociální síti X a z předpovědi na jeho webu.

„Jisté je, že bude obecně velmi teplo. Aktuálně to vypadá, že nejtepleji bude v úterý, čtvrtek a možná i pátek, kdy mohou teploty stoupat v nížinách přes tropických 30 stupňů Celsia," uvedl ČHMÚ. Tropickou noc, během níž teploty neklesnou pod 20 stupňů Celsia, meteorologové očekávají ze čtvrtka na pátek.

Zvýšený potenciál vzniku intenzivních bouřek bude podle ČHMÚ od středy do pátku. „Přesný průběh v rámci jednotlivých dnů je zatím nejasný, ale zdá se, že výrazné bouřky by mohly hrozit zejména ve středu v Čechách a následně během pátku v souvislosti se studenou frontou, která patrně uzavře období tropických teplot," napsali meteorologové.

Na víkend ČHMÚ předpovídá oblačno až zataženo, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami a ojediněle bouřkami. Srážek bude koncem víkendu a v pondělí ubývat. Teploty budou přes den stoupat až k 25 stupňům Celsia, v sobotu na jihovýchodě až k 28 stupňům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, týden, předpověď, meteorologové, ČHMÚ, teplota, srážky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předpověď na týden: Česko čekají tropické teploty a bouřky, na víkend se mírně ochladí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.