Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Jihlavou projede 1000 mil československých. Předválečná auta jsou vystavená v nákupním centru

Přímo na horní pasáži Cityparku jsou aktuálně vystavené tři nablýskané historické vozy. MG TA, Studebaker Commander Six Light SV a Škoda Popular připomínají blížící se závod 1000 mil československých.

Nejprestižnější akce historických vozidel v ČR letos zavítá do Jihlavy po dlouhé pauze, v parku za Cityparkem budou mít posádky kontrolní stanici. Historické vozy tam budou k vidění v sobotu 15. června zhruba od půl druhé. Než projede sto dvacet předválečných aut, potrvá to přibližně dvě hodiny. Zájemci z řad veřejnosti by měli mít čas se u vozů vyfotit i pohovořit s posádkami.

Nadšenci do historických vozů pak mohou ještě navštívit zmíněnou výstavu v Cityparku, ta totiž potrvá až do konce týdne. „Uvidíte tři unikátní automobily, které vás vrátí zpět v čase. Navíc se dozvíte zajímavosti o historii závodu a další poutavé informace,“ láká obchodní centrum k návštěvě. Parkoviště přitom o víkendu nabízí až pět hodin stání zdarma.

Okolím Telče projely stroje z minulého tisíciletí, letošní účast byla slušná a jelo se na Javořici

Dvakrát do roka, na jaře a na podzim, se u Muzea techniky v Telči sejdou majitelé veteránů, aby pohovořili a také vystavili svá auta a motorky s rokem výroby 1990 či mladší. Součástí dne tradičně bývá i vyjížďka po okolí.

Závod 1000 mil československých, který se poprvé jel v roce 1933,  vede z Prahy do Bratislavy a zpět. Vysočinou projel už ve čtvrtek dopoledne, to se jelo přes Polnou, vrátí se v sobotu po poledni. Vysočinská trasa vede přes Velkou Bíteš, Velké Meziříčí, Jihlavu a Golčův Jeníkov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prokop Veselý

Štítky 1000 mil československých, Citypark, Jihlava, veteráni, historická auta, předválečné vozy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavou projede 1000 mil československých. Předválečná auta jsou vystavená v nákupním centru | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.