Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Levná dovolená u moře: Těchto 5 destinací si nesmíte nechat ujít

Chcete si letos v létě užít nezapomenutelnou dovolenou, aniž byste utratili majlant? Pak pro vás máme dobrou zprávu – Filip s Kájou z Cestuj levně po světě totiž ví, jak na to. A cestovní kancelář k tomu určitě potřebovat nebudete. Jednoduše vyrazíte na vlastní pěst.

Nádherné pláže, bohatá historie a ostrovy, z nichž každý má svou osobitou atmosféru. Takové je Řecko – bezesporu země pro letní dovolenou jako stvořená. „Řecko je skvělé díky své pestrosti. Na některých ostrovech člověk najde krásnou přírodu a pláže, jinde úchvatné památky a třeba jen o kousek dál bujarý noční život,“ vysvětlují Filip s Kájou. Řecko je podle nich velmi žádaná destinace, čemuž také odpovídají ceny letenek. „Na druhou stranu, ubytování, zapůjčení auta a strava nevychází vůbec draze a je možné vymyslet i velmi uspokojivý all-inclusive,“ dodávají s tím, že letenky je možné sehnat už za 1 500 korun a co se týče ubytování, s přehledem se vejdete do dvou tisíc korun.

Z oblíbených a zároveň cenově dostupných destinací dále zmiňují Kypr a Bulharsko. „Bulharsko je velmi levná země a tomu odpovídají také služby. Myslíme si ale, že je to super destinace například pro rodiny s dětmi – bez problémů tam seženou i velmi levné all-in hotely,“ říkají mladí cestovatelé. Ubytování na celý týden lze sehnat už za tisíc korun na osobu a pokud vychytáte slušnou cenu letenek, můžete se těšit na doslova extrémně levnou dovolenou. Čeká vás přitom mimořádně čisté moře takřka bez vln.

Dostupná dovolená na Balkáně

Mezi cenově dostupné destinace podle Filipa a Káji patří také Černá Hora a Albánie. Najdete tam majestátní hory, malebná jezera a pochopitelně také nádherné pláže. Zatímco však v Černé Hoře můžete počítat s kvalitními službami, které odpovídají evropskému standardu, v Albánii nic takového rozhodně nenajdete. „Albánii jsme procestovali vcelku nedávno, a proto můžeme s čistým svědomím říct, že je to krásná a opravdu levná země. Nízké ceny jsou však do jisté míry vykoupeny horší kvalitou služeb,“ vysvětluje mladý pár cestovatelů. Letenku a ubytování na celý týden člověk bez problému pořídí za dva tisíce korun, při cestě do Černé Hory si zhruba pětistovku připlatí.

V Albánii určitě doporučují navštívit Ochridské jezero a město Berat, které je známé svou vinařskou tradicí. A z tamějších pláží byste neměli vynechat ty v Sarandě a Ksamilu, odkud je možné vyrazit na výlet třeba na ostrov Korfu. V Černé Hoře si pak udělejte výlet třeba do středověkého města Kotor či do Budvy (obě na pobřeží Jaderského moře).

Ani exotika nemusí být drahá

Pokud byste letos rádi do exotiky, určitě zvažte Agadir v Maroku. Letovisko se pyšní udržovanými písčitými plážemi s pozvolným vstupem do moře, skvělým zázemím pro všemožné vodní sporty (místo je doslova rájem surfování) a také například životem pulzujícími tržišti. „Ze zmíněných destinací je Agadir asi tou nejteplejší a zároveň jedinou mimo-evropskou. Letenky z Vídně a ubytování je možné sehnat i za tři tisíce korun, tudíž je to velmi dostupná oblast,“ tvrdí mladí dobrodruzi. Vyzdvihují zejména unikátní zážitek, který se s návštěvou Maroka pojí.

Tak co, vyberete si? Pokud ano, zbývá už jen jediné – koupit letenky, rezervovat ubytování, sbalit si to nejnutnější a vyrazit vstříc letnímu dobrodružství. Nemáte-li plánování dovolené zrovna v oblibě, anebo si na to sami prostě jen netroufnete, možná oceníte pomoc od Filipa a Káji z Cestuj levně po světě. Vyberte si balíček a hurá do světa!

Ohodnoť článek

Štítky cestuj levně, letní dovolená, dovolená 2024, kam na levnou dovolenou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Levná dovolená u moře: Těchto 5 destinací si nesmíte nechat ujít | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.